Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ευρώπη

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΠΑΡΙΣΙ - ΡΩΜΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ.--

Οι σφοδρές πυρκαγιές που τις τελευταίες μέρες μαίνονται σε πολλές περιοχές της νότιας Ευρώπης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών συνεχίζονται με το συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους οκτώ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Στην Ισπανία έξι πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους και επτά εστίες πυρκαγιών συνεχίζουν να καίνε, παρά το γεγονός ότι οι εστίες στις περιοχές της Αραγκόν και Καταλονίας έχουν σβηστεί. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού. Στη Σαρδηνία, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τις τέσσερις βασικές εστίες την Κυριακή, ωστόσο υπάρχουν και άλλες που κατακαίνε το νησί. Στο γαλλικό νησί της Κορσικής συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις με την υποψία του εμπρησμού.

Υπό έλεγχο τέθηκε χτες η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή στο κροατικό νησί Τσίοβο, στο κέντρο του δαλματικού αρχιπελάγους, αποτεφρώνοντας δεκάδες εκτάρια δασικής έκτασης. Οι αρχές πιθανολογούν ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρηστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ