Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέες διαδηλώσεις

ΤΕΧΕΡΑΝΗ, ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Κάλεσμα στους οπαδούς της αντιπολίτευσης να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα εναντίον του νοθευμένου αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιούνη στο Ιράν, που ανέδειξε πρόεδρο για δεύτερη φορά τον «συντηρητικό» Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, απηύθυνε χτες ο υποψήφιος των «μεταρρυθμιστών» Μιρχοσεΐν Μουσαβί, δηλώνοντας για ακόμα μία φορά ότι τα αποτελέσματα έχουν παραποιηθεί και η κυβέρνηση θα είναι παράνομη.

Οπαδοί της αντιπολίτευσης προγραμματίζουν από την πλευρά τους μαζικές κινητοποιήσεις, σήμερα Τετάρτη, κατά την ορκομωσία του Μ. Αχμαντινετζάντ, μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή η πλευρά Αχμαντινετζάντ ισχυρίζεται ότι θα απευθύνει κατηγορίες και θα τιμωρήσει τους αστυνομικούς οι οποίοι κακοποίησαν διαδηλωτές, κατά τις κινητοποιήσεις εναντίον των αποτελεσμάτων της 12ης Ιούνη, ως απάντηση στο αίτημα της αντιπολίτευσης για απόδοση δικαιοσύνης εναντίον των δολοφόνων των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσαν ότι δε σκοπεύουν να συγχαρούν τον πρόεδρο του Ιράν για τη δεύτερη θητεία του, αποδεικνύοντας τη δυσαρέσκειά τους προς το καθεστώς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ