Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Φόβοι για επιδημία

ΠΕΚΙΝΟ.--

Σε καραντίνα τέθηκε η πόλη Ζικετάν και οι 10.000 κάτοικοί της, στην επαρχία Κινγκάι, μετά τα κρούσματα πνευμονικής πανώλης, μίας επιδημίας θανατηφόρας που μεταδίδεται μέσω του αέρα και προσβάλλει μαζικά μεγάλα τμήματα πληθυσμού, προκαλώντας το θάνατο εντός 24 ωρών. Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της πανώλης και ακόμα 11 αναφέρονται ως ασθενείς, ενώ στην περιοχή επικρατεί πανικός. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ότι βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την κινεζική κυβέρνηση, προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να μην εξαπλωθεί η θανατηφόρα νόσος. Οι κινεζικές αρχές έχουν εξαπολύσει διαδικασία απολύμανσης της πόλης, προσπαθώντας αρχικά να εξαλείψουν τρωκτικά και έντομα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους είχαν επισκεφθεί την περιοχή, έως και τα μέσα Ιούλη και στη συνέχεια παρουσίασαν βήχα ή πυρετό να προσέλθουν στα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή στην πόλη Λιουγιάνγκ της επαρχίας Χουνάν τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει λόγω της μόλυνσης που προκαλεί χημικό εργοστάσιο, παρουσιάζοντας υψηλές συγκεντρώσεις κάδμιου στον οργανισμό τους. Οι κινεζικές αρχές έπαυσαν τους δύο τοπικούς περιβαλλοντικούς αξιωματούχους και συνέλαβαν τον επικεφαλής του εργοστασίου, μετά και από κινητοποιήσεις την περασμένη βδομάδα.

Τέλος χτες τα κινεζικά ΜΜΕ ανέφεραν την κατάρρευση ενός ημιτελούς κτιρίου εργοστασίου στα βόρεια της χώρας, λόγω των καταρρακτωδών βροχών και κεραυνών, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ