Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Εντείνεται ο βρώμικος πόλεμος με αφορμή τα ΜΜΕ

ΚΑΡΑΚΑΣ - ΚΙΤΟ.--

Μία πολύ περίεργη επίθεση από περίπου 30 μοτοσικλετιστές που φορούσαν κόκκινους μπερέδες, σήμα κατατεθέν των οπαδών της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, ενάντια στο τηλεοπτικό δίκτυο «Globovision» προκαλεί νέο γύρο έντασης με επίκεντρο την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά στη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων...

Το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «Globovision», που στο παρελθόν έχει πρωτοστατήσει σε ανατρεπτικές ενέργειες αλλά και είχε άμεση ανάμειξη στο αποτυχημένο πραξικόπημα, κατήγγειλε την κυβέρνηση Τσάβες για την επίθεση αυτή των μοτοσικλετιστών, που μάλιστα απείλησαν τους ιδιωτικούς φρουρούς με όπλα και εισήλθαν στις εγκαταστάσεις πετώντας δακρυγόνα. Η κυβέρνηση του Προέδρου Τσάβες κατήγγειλε τις επιθέσεις και διέταξε έρευνα. Παρ' όλα αυτά το περιστατικό αυτό είναι δεδομένο ότι θα γίνει σημαία της εκστρατείας της ολιγαρχίας ενάντια στην κυβέρνηση με αφορμή την εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών δικτύων.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η κυβέρνηση του Προέδρου Τσάβες τονίζει ότι οι 34 σταθμοί έκλεισαν διότι λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Ο υπουργός Δημοσίων Εργων, Ντιοσντάντο Καμπέλο, που είναι και επικεφαλής της Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών της χώρας (CONATEL), τόνισε ότι οι άδειες θα παραχωρηθούν σε κοινοτικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Αναλόγως και στο Εκουαδόρ, ο Πρόεδρος, Ραφαέλ Κορέα, ανακοίνωσε ότι δεκάδες ηλεκτρονικά ΜΜΕ συνεχίζουν τις κατάφωρες παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας για την παροχή αδειών αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο Πρόεδρος Κορέα, «αρκετές» άδειες λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών θα εξεταστούν ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ότι εάν διαπιστωθούν παραβάσεις οι σταθμοί να κλείσουν και οι συχνότητες εκπομπής τους να περάσουν εκ νέου στο κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ