Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

ΚΑΜΠΕΡΑ._

Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας υποστήριξαν χτες πως ανέτρεψαν τα σχέδια επίθεσης σε στρατιωτική βάση της χώρας, μίας ομάδας αλλοδαπών εξτρεμιστών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, πάνω από 400 αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας πραγματοποίησαν χτες τα χαράματα εφόδους σε 19 κτίρια της Μελβούρνης συλλαμβάνοντας τέσσερις με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Επιπλέον, ανακρίνεται αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων.

Ο ομοσπονδιακός αρχηγός της αστυνομίας, Τόνι Νέγκους, είπε ότι οι έφοδοι έγιναν μετά από επτάμηνες παρακολουθήσεις ομάδας ατόμων που σχετίζονται με την εξτρεμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ που δρα στη Σομαλία με στόχο την ανατροπή της υποστηριζόμενης απ' τη δύση κυβέρνησης. «Εάν γίνονταν οι επιθέσεις θα επρόκειτο για τις αιματηρότερες στο έδαφος της Αυστραλίας» κατέληξε ο Νέγκους προσθέτοντας πως οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

Τελικά, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό το σχεδιασμό ή την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας, εναντίον τεσσάρων Αυστραλών πολιτών σομαλικής και λιβανέζικης καταγωγής, ηλικίας από 22 έως 28 χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ