Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Μακελειό με τη σφραγίδα του ΟΗΕ

ΠΟΡΤ Ω ΠΡΕΝΣ.--

Για άλλη μία φορά τα όπλα των κυανόκρανων του ΟΗΕ, υπό την ηγεσία της Βραζιλίας, που ουσιαστικά αποτελούν κατοχική δύναμη, στρέφονται κατά των διαδηλωτών με αφορμή και πάλι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες αλλά κατά τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς τουλάχιστον 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αληθινά πυρά, ενώ ακόμη τρεις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης διαδηλωτών στην πόλη Λασκαχόμπας κοντά στα σύνορα με την Δομινικανή Δημοκρατία και των κυανόκρανων.

Η εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, Σοφί Μπουτάντ αρνήθηκε ότι οι κυανόκρανοι άνοιξαν πυρ και έριξε το βάρος στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές τους εδώ και δύο μήνες. Εντούτοις, τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο θάνατος ενός εκ των νεκρών που κατά τις αρχικές αιτιάσεις των κυανόκρανων έχασε τη ζωή του «από χτύπημα πέτρας που έριχναν οι διαδηλωτές», προήλθε από πυροβολισμό στο πρόσωπο όπως αναφέρει η έκθεση της νεκροψίας. Εξάλλου, μόλις τον περασμένο Ιούνη ένας διαδηλωτής είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός λαοφιλούς ιερέα, πολιτικού «συμμάχου» του πρώην Προέδρου Ζαν Μπερτάρντ Αριστίντ, όταν οι κυανόκρανοι άνοιξαν πυρ με αληθικά πυρά και πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ