Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Καλπάζει η ανεργία, «ανταρσία» στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος

ΔΥΒΛΙΝΟ.--

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ανέργων αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της αποτυχίας της κυβέρνησης και της οικονομικής στρατηγικής της, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚ Ιρλανδίας.

«Η ανεργία έχει φτάσει πλέον στα επίπεδα του 1995. Ο αριθμός των ανέργων έχει φτάσει στους 423.400 ή το 12% μία αύξηση κατά 10.500 από τον προηγούμενη μήνα και 87% από αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚ Ιρλανδίας με αφορμή τη δημοσίευση των νέων στοιχείων για την ανεργία από τη Στατιστική Υπηρεσία. Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, εκτός από κάποιες αοριστολογίες περί «πράσινης οικονομίας» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «ο αριθμός των ανέργων θα αυξάνεται συνεχώς με την παρούσα κυβέρνηση, για την οποία, όπως και για τις ομόλογές της στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, η μόνη τους στρατηγική είναι η διάσωση των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του κεφαλαίου».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν έχασε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία όσον αφορά την ψήφιση των περικοπών των δαπανών για την Υγεία. Οι βουλευτές, Τζίμι Ντέβινς και Ιμον Σκάνλον, και οι δύο μέλη του κυβερνώντος Fianna Fail, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις και τη κομματική πειθαρχία για την υπερψήφιση των δαπανών και θα ταχθούν υπέρ της αντιπολίτευσης. Εντούτοις, μέχρι στιγμής δε δηλώνουν ότι αποχωρούν από το κυβερνών κόμμα, κάτι που θα σήμανε την οριστική απώλεια της πλειοψηφίας και ενδεχομένως μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ