Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Επιστροφή των αιματηρών επιθέσεων

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Στο στόχαστρο οι σιίτες για μία ακόμη Παρασκευή, καθιερωμένη μέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και νέα λουτρά αίματος στο Ιράκ. Επιθέσεις που υποδαυλίζουν την εθνοτική βία και «επιβεβαιώνουν» τις αιτιάσεις των κατοχικών δυνάμεων που παρά την αποχώρησή τους από τις πόλεις βάσει των συμφωνιών με την ιρακινή κυβέρνηση προβάλλουν το «έλλειμμα ασφάλειας» για να επιστρέψουν.

Παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ανατινάχθηκε κοντά σε τέμενος Τουρκμένων σιιτών που ήταν γεμάτο πιστούς, στην περιοχή της Μοσούλης στο βορειο Ιράκ. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης αναφέρει πως τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 92 είναι τραυματισμένοι.

Στο μεταξύ, άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν βόμβες που ήταν τοποθετημένες στο οδόστρωμα κατά τη διέλευση μικρών λεωφορείων που μετέφεραν σιίτες που επέστρεφαν στα σπίτια τους από την Κερμπάλα στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης. Στην ανατολική Βαγδάτη ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 6 τραυματίστηκαν, όταν βόμβα που ήταν τοποθετημένη στο οδόστρωμα έπληξε μικρό λεοφωρείο.

Εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών συνέρρευσαν την Πέμπτη στην ιερή πόλη Κερμπάλα για να τιμήσουν τη γέννηση του ιμάμη Μοχάμεντ Αλ Μέχντι, ιερού προσώπου για τους σιίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ