Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... επιχειρηματικότητας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εδώ και χρόνια κάποια επιχείρηση έχει στρατοπεδεύσει στα λατομεία Μαρκοπούλου και χωρίς να έχει την παραμικρή άδεια ασκεί παράνομη λατομική δραστηριότητα. Πρόκειται για κάτι που το γνωρίζουν οι πάντες, από την πιτσιρικαρία της περιοχής μέχρι και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η επίσημη Πολιτεία, αντί να πάρει μέτρα για την προστασία του χώρου από την παράνομη δράση και τη λεηλασία της εταιρείας, επί χρόνια περιορίστηκε σε διαπραγματεύσεις και στην επιβολή χρηματικών ποινών. Οι πάντες γνωρίζουν ότι και μετά τις ποινές αυτές, η εταιρεία συνέχισε κανονικά την εξόρυξη.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, πιεζόμενες από την αντίδραση των κατοίκων και φορέων της περιοχής, αναγκάστηκαν να αναθέσουν σε ιδιωτική εταιρεία να αεροφωτογραφήσει την περιοχή, ώστε να αποδειχθεί με τεκμήρια αυτό που φαινόταν με γυμνό μάτι. Οι πάντες γνωρίζουν ότι ακόμα και τη στιγμή των αεροφωτογραφήσεων οι μπουλντόζες από κάτω συνέχιζαν να τρώνε το όρος Μερέντα.

Οι αεροφωτογραφίες, που τραβήχτηκαν πέρσι και φέτος τον Ιούνη, απέδειξαν αυτό που πράγματι γνώριζαν όλοι: Στο Μαρκόπουλο, στο όρος Μερέντα, στο όνομα της προστασίας και της στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, υπάρχει κάποιος που έχει εγκατασταθεί στο βουνό παράνομα, έχει τοποθετήσει τα μηχανήματά του παράνομα, λατομεύει το βουνό παράνομα, μεταφέρει λατομικά υλικά παράνομα, πουλάει υλικά που δεν του ανήκουν παράνομα κ.ο.κ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι «μόλις χτες - και ενώ στο Μαρκόπουλο οι εξορύξεις καλά κρατούν - έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα με την οποία τον ενημερώνει για το όλο θέμα»...

Μήπως έχουν την απαίτηση μετά από όλα αυτά να τους πούμε μπράβο;;;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ