Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση - γροθιά στον αντικομμουνισμό

Πλήθος δραστηριοτήτων προγραμματίζεται σε όλη τη χώρα. Συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

Η ΕΣΣΔ είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη συντριβή του φασισμού. Αυτή την ιστορική αλήθεια προσπαθούν να παραχαράξουν σήμερα οι ιμπεριαλιστές (στη φωτογραφία, σοβιετική αφίσα του 1937)
Η ΕΣΣΔ είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στη συντριβή του φασισμού. Αυτή την ιστορική αλήθεια προσπαθούν να παραχαράξουν σήμερα οι ιμπεριαλιστές (στη φωτογραφία, σοβιετική αφίσα του 1937)
Πολύμορφες δραστηριότητες, απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα προγραμματίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, οργανώνοντας την αντίσταση του λαού στην ιμπεριαλιστική αντικομμουνιστική εκστρατεία και στην επιχείρηση εξίσωσης του σοσιαλισμού με τον ναζισμό - φασισμό που έχει καταστρώσει η ΕΕ.

Κόντρα στην επιχείρηση θεσμοθέτησης της 23ης Αυγούστου ως μέρας μνήμης των θυμάτων «ολοκληρωτικών καθεστώτων», εξισώνοντας το σοσιαλισμό με το ναζισμό, και ως μέρας εορτασμού της ανατροπής του σοσιαλισμού, οι κομματικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα διοργανώνουν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, σε κεντρικές πόλεις, σε συμβολικούς τόπους, σε χώρους μαρτυρίων και φυλακίσεων κομμουνιστών και αγωνιστών αντιφασιστών.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. η ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ακόμα, στην Αθήνα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις την Κυριακή 23 Αυγούστου:

  • Στις 11.00 π.μ. εκδήλωση των Οργανώσεων Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο μνημείο για τον Σοβιετικό Στρατιώτη του '41-'44 στην Καλλιθέα (Συγγρού και Φιλαρέτου). Στην Καλλιθέα της αντίστασης, που μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησαν το φασισμό Σοβιετικοί μαχητές και έπεσαν νεκροί.
  • Στις 10.00 π.μ. οι Οργανώσεις της Α' Περιφέρειας Αθήνας τιμούν την προσφορά του Νίκου Ζαχαριάδη, που εκτοπίστηκε στο Νταχάου μαζί με χιλιάδες λαού, στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
Στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο, το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - διαδηλώσεων που διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου:

-- Στην Πάτρα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο όπου κρεμάστηκαν 13 ΕΑΜίτες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 Μάη 1944. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αμαλιάδα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Κοσμάς Αλεξίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας.

-- Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο μνημείο στο Βράχο της Ακροναυπλίας και στη συνέχεια πορεία στην πόλη, όπου γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και πορεία στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Φαρακλός, Γραμματέας της ΝΕ.

  • Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου:

-- Στην Καλαμάτα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στη Φραγκόλιμνα, τόπο μαζικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς κατακτητές και πορεία στην πόλη στο καφενείο «Πάνθεον», όπου το 1946 δολοφονήθηκαν μαζικά ΕΠΟΝίτες από τον γνωστό αρχηγό των Χιτών, Μαγκανά. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας.

-- Στη Σπάρτη, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης και πορεία στις ιστορικές φυλακές της Σπάρτης. Θα μιλήσει ο Δήμος Λεβεντάκης, μέλος της ΝΕ Λακωνίας.

-- Στην Τρίπολη, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στα δικαστήρια, στο γνωστό «θανατοδικείο» της Τρίπολης μετά την κατοχή και πορεία στους δρόμους της πόλης. Θα μιλήσει ο Γιάννης Φράγκος, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας.

-- Στην Κόρινθο, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο συνοικισμό πλατεία Ηλιόπουλου και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λάππας, Γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας.

  • Την Τρίτη 25 Αυγούστου:

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κορφιάτης, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν:

  • Το Σάββατο 22 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στη Γιουρίτσα προς τιμήν της ιστορικής μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις 10/7/1943 κατά των Γερμανών κατακτητών.
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 10 π.μ. στα Καλύβια, προς τιμήν των 56 εκτελεσμένων και 3 κρεμασμένων που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Γερμανοφασίστες κατακτητές.
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στη Γαβαλού, όπου τα 17 χωριά της Μακρύνειας στις 27 - 28 - 29 Ιούλη 1943 δέχτηκαν βίαιη επίθεση από τα χιτλερικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους.
Σε άλλες πόλεις

-- Στα Χανιά, την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία του Γαλατά με ομιλητή τον Νίκο Παπαντωνάκη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η εκδήλωση γίνεται σε μια περιοχή όπου έγιναν μεγάλες μάχες με τους χιτλερικούς στη μάχη της Κρήτης και δίπλα βρίσκεται ο Γολγοθάς, τόπος που εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες από το φασισμό.

-- Στα Γιάννενα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Ρολόι, σύμβολο της αντιφασιστικής αντιστασιακής δράσης της πόλης.

-- Στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 8 μ.μ., συγκέντρωση έξω από τις φυλακές, απ' όπου έχουν περάσει στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Γραμματέας του Κόμματος, Νίκος Ζαχαριάδης.

-- Στην Αλεξανδρούπολη, την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 7 μ.μ. συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και πορεία προς το Καπνομάγαζο, το οποίο την περίοδο της κατοχής λειτούργησε ως φυλακή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

-- Στην Καβάλα, την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ