Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Σειρά διπλωματικών επαφών

ΣΕΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνεχίζεται η διπλωματική κινητικότητα στην κορεατική χερσόνησο. Η αντιπροσωπεία της ΛΔ Κορέας, που ήταν στη Σεούλ για την κηδεία του Νοτιοκορεάτη πρώην προέδρου Γκιμ Ντάε Γιουνγκ, επέδωσε στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Λι Μιουνγκ Μπακ προσωπικό μήνυμα εκ μέρους του ηγέτη της χώρας τους, Γκιμ Γιονκ Ιλ.

Πάντως, ο Λι Ντονγκ Γκουάν, εκπρόσωπος του προέδρου που έκανε την ανακοίνωση της πρώτης έμμεσης επικοινωνίας ανάμεσα στους αρχηγούς των δύο κρατών, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος. Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που ανέλαβε την εξουσία το Φλεβάρη του 2008, τάσσεται υπέρ μιας σκληρής γραμμής απέναντι στην Πιονγιάνγκ, γεγονός που έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στους γείτονες.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της διπλωματικής αποστολής της ΛΔ Κορέας στα Ηνωμένα Εθνη μετέβη στην πολιτεία του Νέου Μεξικού και συναντήθηκε με τον κυβερνήτη της πολιτείας Μπιλ Ρίτσαρντσον. Ας σημειωθεί ότι ποτέ πριν μέλη της αντιπροσωπείας της ΛΔ Κορέας δεν έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις εντός των ΗΠΑ, ενώ ο Μπιλ Ρίτσαρντσον ήταν επί προεδρίας Κλίντον πρέσβης στον ΟΗΕ και ειδικός απεσταλμένος για τις συνομιλίες με την ΛΔ Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ