Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συγκρούσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Σε πεδίο μαχών μετατράπηκαν οι δρόμοι του Καράκας καθώς χτες κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις υπέρ και κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του νόμου που ψήφισε το Κοινοβούλιο.

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν χτες φοιτητικές, εκπαιδευτικές και λαϊκές οργανώσεις στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης που με το νομοσχέδιο κατοχυρώνει το δικαίωμα της ελεύθερης και απρόσκοπτης ισότιμης πρόσβασης στο εκπαιδευτικό σύστημα - από την πρωτοβάθμια έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση - σε όλους, ανεξαρτήτως της οικονομικής ή ταξικής τους θέσης ενώ προωθεί την «κοσμική παιδεία» δηλαδή την απόλυτη αποσύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος από την καθολική εκκλησία.

Παράλληλα φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς που υποστηρίζονται από την Καθολική Εκκλησία αλλά και την ολιγαρχία πραγματοποιούσαν διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης δηλώνοντας ότι θα «μποϋκοτάρουν με κάθε δυνατό μέσο» την εφαρμογή του νόμου, καθώς δηλώνουν ότι «προωθεί την πλύση εγκεφάλου των μαθητών και φοιτητών ώστε να στηρίζουν τις σοσιαλιστικές αξίες».

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μεταξύ των υποστηριζόμενων από την ολιγαρχία και των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν στόχο να εμποδίσουν τις δύο συγκεντρώσεις να έρθουν αντιμέτωπες. Κατόπιν οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν μεταξύ τμημάτων διαδηλωτών και από τις δύο συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες με ελαφρά τραύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ