Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τη Βιομηχανία, που εγκρίθηκε μέσα στο χρόνο από την Κυβερνητική Επιτροπή, καθώς παραδίδει σε αυτό δημόσια γη, πολύτιμα φυσικά οικοσυστήματα. Παράλληλα, παρέχει μια σειρά από οικονομικά και άλλα κίνητρα - όπως διευκόλυνση της επενδυτικής δραστηριότητας και αποφυγή δικαστικών εμπλοκών - για χρυσοφόρες επενδύσεις στο βιομηχανικό τομέα.

Το σχέδιο - πρώτος στόχος του οποίου είναι «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στο βιομηχανικό τομέα, μέσω κατάλληλων χωρικών ρυθμίσεων» - προβλέπει τη δημιουργία νέων οργανωμένων υποδοχέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα, συνολικής έκτασης 38.900 στρεμμάτων, ακόμη και σε χώρους που είναι σε άμεση γειτνίαση με κατοικημένες περιοχές (π.χ. Θριάσιο) ή την επέκταση υπαρχόντων που λειτουργούν με σημαντικά προβλήματα (π.χ. Οινόφυτα).

Η δημιουργία των περιοχών αυτών προβλέπεται να γίνει από ιδιώτες, ή και μέσω ΣΔΙΤ, με την παροχή οικονομικών και άλλων κινήτρων. Για παράδειγμα, προβλέπεται όλα τα έργα εξωτερικής υποδομής (δρόμοι, κοινωφελή δίκτυα) να τα πληρώνει το Δημόσιο, ενώ για την εγκατάστασή τους θα μπορούν να αλλάξουν οι χρήσεις γης και τα πολεοδομικά σχέδια μιας περιοχής. Προβλέπεται επίσης η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο επιχειρήσεων που θα μετεγκατασταθούν. Ακόμα, το Σχέδιο επιτρέπει να παραμείνουν και να επεκταθούν υπάρχουσες εγκαταστάσεις, να εγκατασταθούν νέες, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, ή σε περιοχές που περιέχουν δάση. Δίνει δε το δικαίωμα στις «τεχνουπόλεις» να χτίζουν και ...σπίτια στις εκτάσεις τους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ