Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Προκλητικά επιχειρήματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα

Να αποσείσει τις τεράστιες πολιτικές της ευθύνες, επιχειρεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας από την μια πλευρά την τεράστια οικολογική καταστροφή και από την άλλη επικαλούμενη τους «ισχυρούς ανέμους» και την «πυκνή βλάστηση από πεύκα»(!!) για να συγκαλύψει την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους επιστρατεύτηκαν και οι υποκριτικές κορόνες για διασφάλιση του φυσικού πλούτου, επαναλαμβάνοντας την ...κενή περιεχομένου φράση του πρωθυπουργού «όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος», προκειμένου να κρύψουν την αντιδασική πολιτική τους, που εμπορευματοποιεί τη γη και οπλίζει το χέρι των εμπρηστών, προσφέροντας στο βωμό του κέρδους το δασικό πλούτο της χώρας...

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγ. Αντώναρος χτες εντελώς προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «ο συντονισμός της κρατικής μηχανής ήταν από την αρχή καλά οργανωμένος»! Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και αργά χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που επισκέφτηκε την 355 μοίρα αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα, επιχείρησαν να αξιοποιήσουν τον ηρωισμό των πιλότων και των πυροσβεστών, για να σκεπάσουν πίσω από αυτό την πολιτική που έχει οδηγήσει σε διάλυση, εξαιτίας των οικονομικών περικοπών των μηχανισμών δασοπυρόσβεσης.

Μάλιστα, ο Κ. Καραμανλής στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει την επίσκεψή του για να οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση ανέφερε: «Και τις μέρες αυτές χρειάστηκε να ξεπεράσετε τα όρια. Συνεχίστε κλείνοντας τα αυτιά σας στους λίγους που εκ του ασφαλούς και για τις δικές τους σκοπιμότητες επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα πάντα».

Φταίνε τα πεύκα για τη φωτιά!

Ενδεικτικό του αποπροσανατολιστικού σχεδιασμού της κυβέρνησης είναι ότι ο Ευάγ. Αντώναρος υποστήριξε πως «η πυρκαγιά στην Αττική είχε τις ιδιαιτερότητές της, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυνατών ανέμων που συνεχώς άλλαζαν κατεύθυνση», καθώς και ότι εκδηλώθηκε «σε περιοχές όπου είναι πολύ πυκνή η βλάστηση από πεύκα»(!!)

Διάχυτη, εξάλλου, ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης να ...μειώσει το εύρος της καταστροφής, με τον Ευάγ. Αντώναρο να κάνει λόγο «για ανακρίβειες ως προς τις καταστροφές των κατοικιών», υποστηρίζοντας: «Καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές πολύ λιγότερα σπίτια από τον αριθμό που ανέφεραν ορισμένα μέσα ενημέρωσης κυρίως του εξωτερικού». Μάλιστα, σε προσπάθεια να στοιχειοθετήσει τον ανυπόστατο ισχυρισμό του ότι η κυβέρνηση είχε συγκεκριμένο «σχέδιο» και «στόχο», επανέλαβε πολλές φορές ότι οι «εκκενώσεις περιοχών» ήταν λιγότερες από αυτές που μετέδωσαν τα ΜΜΕ και ότι «αποφεύχθηκαν τα ανθρώπινα θύματα».

Μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις

Στην ίδια ανέξοδη επικοινωνιακή προπαγάνδα ενέταξε και την κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών για την καταγραφή των ζημιών. Διευκρίνισε ωστόσο, σε αντίθεση με την τακτική που ακολούθησε πριν από δυο χρόνια στην Ηλεία η κυβέρνηση όταν μοίραζε τα προεκλογικά «τριχίλιαρα», ότι οι «αποζημιώσεις θα δοθούν μετά την τελική αποτίμηση, όταν σβήσουν ολοσχερώς οι πυρκαγιές»...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μοίρασε επίσης υποσχέσεις πάνω στα αποκαΐδια για τη δημιουργία «αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων», ενώ ισχυρίστηκε ότι «θα αρχίσει άμεσα αναδάσωση»... Ανάλογες με αυτές που έγιναν τα τελευταία χρόνια όπου από τα 11 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων που κάηκαν αναδασώθηκε το 1!! Στο ίδιο υποκριτικό ύφος κινήθηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ο οποίος ισχυρίστηκε: «Από πλευράς νομοθεσίας έχουν γίνει τα πάντα, ώστε όπου ήταν δάσος να ξαναγίνει δάσος»...

ΠΑΣΟΚ: Προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποίησαν για τρίτη μέρα το επικοινωνιακό τέχνασμα των χαμηλών τόνων και της απουσίας κριτικής στους κυβερνητικούς χειρισμούς, προκειμένου πίσω από αυτήν την τακτική τους να συγκαλύψουν τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του λαού και του τόπου, που φέρει και τη δική τους υπογραφή.

«Δεν είναι ακόμη η στιγμή για αίτια και ευθύνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι «είναι γνωστή η κριτική που έχει ασκήσει και ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά η φωτιά καίει ακόμη και προέχει να σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη».. Ο ίδιος μίλησε για «πρωτοφανή οικολογική καταστροφική», χωρίς φυσικά να αναφερθεί στον πυρήνα της πολιτικής που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ανούσιος» καυγάς για τη ...σταθερότητα (2008-12-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την προστασία του Περιαστικού Δάσους (2008-06-03 00:00:00.0)
Ομορφα μείναν μόνο τα ονόματα (2000-07-23 00:00:00.0)
Να ακυρωθεί η πράξη του δασάρχη (1999-02-13 00:00:00.0)
Κόβουν πεύκα στην Πεντέλη (1998-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ