Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αρχισαν οι ετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο οι εργασίες για το στήσιμο του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στις 10-11-12 Σεπτέμβρη στο Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη. Σήμερα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ (Σωκράτους 3 & Εγνατίας).

Από το Σάββατο το πρωί, με ομάδες που χωρίστηκαν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, ξεκίνησε ο καθαρισμός του χώρου του Στρατοπέδου. Αφαιρέθηκαν μπάζα, έγιναν χωματουργικές εργασίες για το ίσιωμα του εδάφους, καθαρίστηκε ο χώρος περιμετρικά για την αποφυγή κάθε κινδύνου. Χαράκτηκαν τα σχέδια του χώρου, όπου θα κατασκευαστούν οι σκηνές, τα περίπτερα, ενώ στήθηκαν κιόλας οι ταβέρνες της κεντρικής και της λαϊκής σκηνής και τακτοποιήθηκαν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις αποθήκες.

Στο επίπεδο της προπαγάνδας, περιφράχτηκε ο χώρος και στολίστηκε με χαρτο-αφίσες, ενώ μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ οι ΚΝίτικες ομάδες άρχισαν να φτιάχνουν πανό και κινέζικα για την προπαγάνδα μέσα και γύρω από την πόλη. Ηδη έχουν αρχίσει να τοποθετούνται μέσα στη Θεσσαλονίκη, στις ανατολικές και δυτικές συνοικίες και στη Χαλκιδική χαρτο-αφίσες, κινέζικα και πανό για να γίνει γνωστό το μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στο μεταξύ για τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες και τρεις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο νομό. Συγκεκριμένα:

  • Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στο κέντρο της Καλαμαριάς, στις 8 μ.μ., με θέμα την Παιδεία, θα μιλήσει ο Στρ. Κορτζανίδης, μέλος του ΣΠ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
  • Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με θέμα την Παιδεία, θα μιλήσει ο Β. Τομπουλίδης, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 29 Αυγούστου, στο κέντρο της Σάρτης Χαλκιδικής, στις 8 μ.μ., με θέμα Διακοπές και Τουρισμός, θα μιλήσει ο Β. Τομπουλίδης, μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ