Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
Απαραίτητη η συμβολή των πληρωμάτων

Δεν είναι επαρκείς οι έλεγχοι που γίνονται για να διαπιστωθεί η αξιοπλοΐα των ακτοπλοϊκών πλοίων χωρίς τη συμμετοχή σε αυτούς των ναυτεργατών! Αυτό επιβεβαιώνεται σε γραπτή επιστολή του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, για να αποδειχθεί ότι τα «γαλόνια» 8 αξιωματικών του Κλάδου Επιθεώρησης που «ξήλωσε» στις 4 του Οκτώβρη ο υπουργός, για να διασφαλίσει δήθεν το αδιάβλητο των ελέγχων στα ακτοπλοϊκά πλοία, αποτελεί απλώς μία κίνηση αντιπερισπασμού μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή που ξεσήκωσε το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Καταδεικνύεται ότι αν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ήθελε να εξασφαλίσει τη φερεγγυότητα του Κλάδου, θα υλοποιούσε την πρόταση του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για συμμετοχή στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων εκπροσώπων των ναυτεργατικών σωματείων.

Ειδικότερα, στις 5 του Οκτώβρη 15 πρώτοι μηχανικοί με κοινή τους επιστολή απαίτησαν «οι νηογνώμονες να ελέγξουν για άλλη μια φορά και να πιστοποιήσουν ότι τα πλοία πληρούν τις προϋποθέσεις, απαιτούμενες από την κείμενη νομοθεσία στο μέτρο της αρμοδιότητάς τους, βεβαιώνοντας πλήρη συμμόρφωση προς τις υπ' αυτών οριζόμενες προδιαγραφές». Ακόμα, «η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων ως εποπτεύουσα αρχή να επιβεβαιώσει την ανωτέρω πιστοποίηση των νηογνωμόνων».

Απαντώντας ο Κλάδος Επιθεώρησης, απάντηση που υπογράφεται από τον Κλαδάρχη Π. Αγγελόπουλο, αφού σημειώνει ότι η διενέργεια εκτάκτων ελέγχων στα επιβατικά ακτοπλοϊκά πλοία συνεχίζεται, «παρακαλεί» τους αξιωματικούς να γνωρίζουν στην Επιθεώρηση και στους νηογνώμονες τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται στα πλοία και υπογραμμίζει: «Η υπηρεσία μας προσβλέπει στη συνεργασία με τους αξιωματικούς των πλοίων, που γνωρίζουν αυτά καλύτερα από τον καθένα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ