Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Για ένα ισχυρό σωματείο
Εκλογές για νέα διοίκηση στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων από 14 έως 16 του Νοέμβρη

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας και των προαστίων «οργώνουν» τις μέρες αυτές ξενοδοχοϋπάλληλοι-στελέχη της παράταξης της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις εκλογές που θα γίνουν στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, από 14 μέχρι 16 του Νοέμβρη, και να τους καλέσουν να υπερψηφίσουν το συνδυασμό της ΔΑΣ για ένα σωματείο-εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων και όχι ένα σωματείο που θα επιλέγει το συμβιβασμό και τη συναίνεση.

Τα στελέχη της παράταξης, με την ανακοίνωση στο χέρι, καλούν όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές και με την ανάδειξη της ΔΑΣ σε πλειοψηφία, να γυρίσουν την πλάτη στους εκβιασμούς, να οικοδομήσουν την αγωνιστική ενότητα, να αντισταθούν αποτελεσματικά στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

«Η παράταξη της ΔΑΣ είναι η μόνη που μπορεί να οργανώσει, να ενώσει και, μέσα από την αγωνιστική, ταξική στάση και πορεία, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για θετικά αποτελέσματα. Είναι ο συνδυασμός εκείνος που έχει και επιθυμεί να έχει στους κόλπους του κάθε τίμιο αγωνιστή εργαζόμενο, ανεξάρτητα ποιο κόμμα ψήφισε ή ψηφίζει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ΔΑΣ.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, «το σωματείο κατά την περίοδο που πέρασε, με ευθύνη των κυβερνητικών συνδικαλιστών, όπως ήταν αναμενόμενο, αδράνησε εντελώς και δεν οργάνωσε την αντίσταση, τον αγώνα ενάντια στις βαθιές αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Οι εργοδότες και η κυβέρνηση με ενιαία πολιτική και τακτική προσπαθούν να μας τα πάρουν όλα».

Αναφορικά με τον απολογισμό των δύο προηγούμενων χρόνων, η ΔΑΣ τονίζει στην ανακοίνωση, πως η εκμετάλλευση των εργαζομένων του χώρου έγινε μεγαλύτερη, οι αποδοχές μικρότερες, η απασχόληση μικρότερη, τα ένσημα λιγότερα και η ένταση στη δουλιά μεγαλύτερη. Ο κάθε εργαζόμενος, υπογραμμίζει η ΔΑΣ, με την απειλή της απόλυσης, με κάθε άλλου είδους τρομοκρατία που ασκείται στους χώρους δουλιάς, υποχρεώθηκε να υποχωρήσει, να συμβιβαστεί στην αφαίρεση των δικαιωμάτων. Παράλληλα, η κυβέρνηση, καταγγέλλει η παράταξη, με τους νόμους που ψήφισε αυτή την περίοδο έκανε τη ζωή των εργαζομένων ακόμα πιο δύσκολη και μεγάλωσε την εκμετάλλευσή τους.

Καταλήγοντας η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συνταχθούν στις γραμμές της παράταξης προκειμένου να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματα: Μείωση του εργάσιμου χρόνου με 35ωρο- 5ήμερο-7ωρο, ουσιαστικές αυξήσεις που να παίρνουν υπόψη τις διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες, μείωση των ορίων ηλικίας για τη σύνταξη κατά πέντε χρόνια, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και άλλων ειδικοτήτων, απαγόρευση των απολύσεων, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ