Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΝΙΟΝ
Κατηγορούνται ότι αγωνίστηκαν

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η εκδίκαση της μήνυσης που είχαν καταθέσει ο ιδιοκτήτης του «ΜΙΝΙΟΝ» Λύσ. Ησαϊάδης και ο Γ. Ησαϊάδης, αντιπρόεδρος της επιχείρησης, κατά των συνδικαλιστών Γ. Πέρρου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων «ΜΙΝΙΟΝ» και Κάτιας Νικολάου, γραμματέα του σωματείου, επειδή οι συνδικαλιστές θέλησαν να προστατέψουν το δικαίωμα στη δουλιά που έχουν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους!

Οι δύο συνδικαλιστές κατηγορούνται ότι τον Αύγουστο του 1997 - τότε ήταν πρόεδρος η Κ. Νικολάου και γραμματέας ο Γ. Πέρρος - διαμαρτυρήθηκαν για την αρπαγή εμπορευμάτων του «ΜΙΝΙΟΝ» από τους ιδιοκτήτες, αλλά και γιατί μοίρασαν ανακοινώσεις στους συναδέλφους τους για την κατάσταση που επικρατούσε στο πολυκατάστημα!

Να σημειωθεί ότι οι Λ. και Γ. Ησαϊάδης, ιδιοκτήτες της επιχείρησης του «ΜΙΝΙΟΝ», πέρα από το γεγονός ότι έχουν πετάξει στο δρόμο 250 εργαζόμενους - εκ των οποίων οι 60 είναι μεγάλοι στην ηλικία για να μπορέσουν να ξαναβρούν εύκολα δουλιά - τους οφείλουν σχεδόν 1,5 δισ. δραχμές δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Επίσης, οφείλουν πάνω από τέσσερα δισ. δραχμές στην Εφορία και πάνω από ένα δισ. δρχ. στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά την αναβολή της δίκης η Κάτια Νικολάου γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων δήλωσε στον «Ρ»: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία επιτρέπει στον οποιοδήποτε εργοδότη να κυκλοφορεί ελεύθερος, τη στιγμή που χρωστάει δισεκατομμύρια σε εργαζόμενους και δημόσιο. Οταν εμείς με χαρτί εισαγγελέα ζητάμε τη σύλληψη του εργοδότη, εκείνος είναι άφαντος. Σήμερα όμως εμφανίστηκε στο δικαστήριο, προκειμένου να κατηγορήσει τους εργαζόμενους επειδή μοίραζαν ανακοίνωση».

Να σημειωθεί ότι στις 15 Νοέμβρη είναι η ημερομηνία εκδίκασης της μήνυσης που έχουν υποβάλει οι εργαζόμενοι στον εργοδότη για τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίφθηκε έφεσή τους (2000-12-01 00:00:00.0)
Ποινικοποίηση του αγώνα (2000-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ