Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στο γκέτο της ΕΤΜΑ

Αποφασισμένη να πετάξει στο δρόμο 300 εργαζόμενους είναι η διοίκηση της βιομηχανίας - γκέτο ΕΤΜΑ, που παράγει τεχνητά - συνθετικά νήματα, με σκοπό την αύξηση των υπερκερδών της. Επιστολή του προέδρου της διοίκησης Αλ. Μάσχα που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρει την πρόθεση της επιχείρησης να σταματήσει την παραγωγή του νήματος ρεγιόν στο τέλος του 2000!

Το τμήμα ρεγιόν και οι 300 εργαζόμενοι σε αυτό, κατά το... στρατηγικό πρόγραμμα της εταιρίας αποτελούν εμπόδιο για την παραπέρα αύξηση των κερδών της. Οι 300 εργαζόμενοι, αφού γέμισαν τα πνευμόνια τους με χημικά, αφού ξεζουμίστηκαν μέσα σε αυτό το κάτεργο, άλλωστε είναι γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, πρέπει τώρα να πεταχτούν στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες, προκειμένου η εταιρία να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στον κλάδο των συνθετικών ινών (νάιλον, πολυεστερικές κλπ)! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΜΑ, για να αυξηθούν τα κέρδη θα πρέπει να δοθεί βάρος στην ενδυνάμωση της θυγατρικής εταιρίας της ΕΤΜΑ, ΕΛΛΑΤΕΞ, η οποία παράγει τέτοιου είδους συνθετικά νήματα, τα οποία «περνάνε» στην Ευρώπη.

Η ΕΤΜΑ έχει ιδρυθεί πριν από 75 χρόνια. Στα μηχανήματά της έχουν αφήσει την πνοή του δεκάδες εργαζόμενοι. Ενώ τον τρόπο λειτουργίας της καταδεικνύει η εν ψυχρώ δολοφονία έξω από την πύλη της, από «φορτηγατζή» του εργοστασίου, της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η επιχείρηση αυτή διαθέτει στην Αθήνα ακίνητα επιφάνειας 93.292 τετραγωνικών μέτρων. Το τελευταίο 9μηνο η εταιρία παρήγαγε 2.938,1 τόνους ρεγιόν και ο κύκλος εργασιών από αυτό διαμορφώθηκε περίπου σε 4,5 δισεκατομμύρια δραχμές, που αντιστοιχεί στο 65,6% του συνολικού κύκλου εργασιών της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ