Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΟΕ
Προεδρείο προγραμματικού χαρακτήρα

Στη συγκρότηση νέου προεδρείου και Γραμματειών Ευθύνης προχώρησε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αγωνιστική Συνεργασία και Συσπείρωση να συνεργάζονται στενά. Οι συγκεκριμένες παρατάξεις για να δικαιολογήσουν τη συνεργασία τους έθεσαν θέμα τεχνητού διαχωρισμού εργοδοτικών και αντιεργοδοτικών δυνάμεων (αναφερόμενες στην εργοδοτική παράταξη της ΑΣΚΕ). Τη λογική αυτού του ψευτοδιλήμματος αλλά και τη συμμετοχή σε ένα τέτοιο προεδρείο κατήγγειλε ο Αντώνης Αντύπας εκ μέρους της Παντραπεζικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Αντίστασης και Δράσης (συμμετέχει και η ΕΣΑΚ), προτείνοντας τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου.

Στο νέο προεδρείο πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Δ. Κουσελάς, αντιπρόεδρος ο Δ. Τσουκαλάς, Γενικός Γραμματέας ο Α. Μπεκιάρης, Αν. Γραμματέας ο Δ. Φωτόπουλος και Ταμίας ο Ζ. Πεπές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Παντραπεζική καταγγέλλει ότι η προσπάθεια για διαχωρισμό των συνδικαλιστικών δυνάμεων σε εργοδοτικούς - αντιεργοδοτικούς «είναι πλαστή και κρύβει τις τεράστιες ευθύνες των δυνάμεων που είχαν την ευθύνη της ΟΤΟΕ μέχρι σήμερα. Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος».

«Η διαχωριστική γραμμή, συνεχίζει, είναι ανάμεσα σε εκείνες τις δυνάμεις που παλεύουν για ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ταξικό και αντιπαλεύουν κυβερνητικές και εργοδοτικές επιλογές και σε εκείνες τις δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚΕ, Αγωνιστική Συνεργασία, Συσπείρωση) που βάζουν πλάτη, για να περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας. Είναι ψευτοδίλημμα, να επιχειρείται σήμερα η οριοθέτηση συνδικαλιστικών δυνάμεων, όταν είναι γνωστό ότι ο απολογισμός και προγραμματισμός του 26ου Συνεδρίου πέρασε με ευρύτερες συγκλίσεις από τις προαναφερόμενες παρατάξεις, οι ηγεσίες των οποίων συμφωνούν σε κύρια ζητήματα (ΟΝΕ, "κοινωνικός διάλογος", ευρωπαϊκός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, ιδιωτικοποιήσεις) και "διαφωνούν" στα μικρά».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι το προεδρείο κατά δήλωση των δυνάμεων που συμμετέχουν, έχει και προγραμματικό χαρακτήρα. «Σε ένα τέτοιο προεδρείο η ΕΣΑΚ και η Παντραπεζική Συσπείρωση δεν μπορούσαν να συμμετέχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα συνδικαλιστικό κίνημα με τους εργαζόμενους στο προσκήνιο που θα αντιπαλεύει και θα αντιστέκεται στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ