Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις κατά των μέτρων

Οι εργαζόμενοι της Πάτρας, της Τρίπολης και της Ζακύνθου διαμαρτύρονται αγωνιστικά κατά της αντεργατικής πολιτικής

Με τρία συλλαλητήρια που διοργανώνονται αύριο Πέμπτη σε Πάτρα, Τρίπολη και Ζάκυνθο κατά των αντεργατικών μέτρων οι εργαζόμενοι απαιτούν να δοθεί συνέχεια στην πάλη να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση της κυβέρνησης.

Στην Πάτρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, καλούν τους εργαζόμενους μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ. να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στην πολιτική της ΕΕ. «Η αλήθεια για τα αντεργατικά μέτρα -σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή - είναι ότι μέσα από τις ψευτοθεωρίες του "μονόδρομου της ΟΝΕ", της "ανταγωνιστικότητας", του "μεγάλου εργατικού κόστους", της "ανάπτυξης" προσπαθούν να δικαιολογήσουν ότι προωθείται η κατάργηση του 8ωρου-7ωρου και δίνεται το ελεύθερο στους εργοδότες να "διευθετούν" το χρόνο εργασίας απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να καταβάλλουν υπερωρίες. Καταργείται η σταθερή απασχόληση και γενικεύεται η μερική, καθιερώνεται η διακεκομμένη εργασία και η 11ωρη απασχόληση».

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους της Πάτρας να στήσουν παντού Απεργιακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα, να μετατρέψουν κάθε χώρο δουλιάς σε φρούριο πάλης, να περιφρουρήσουν δυναμικά και μαχητικά τα δικαιώματά τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 7 το βράδυ πραγματοποιεί και το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, καλώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του νησιού σε κοινή δράση κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία και παιδεία, στις ανατιμήσεις των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης. Την απόσυρση των μέτρων ζητά και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης στις 6μ.μ. γίνεται το συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Μετά την πανεργατική απεργία στις 10 Οκτώβρη και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 του ίδιου μήνα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους, σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Νομού Αρκαδίας και καλεί τους εργάτες, τους ανέργους τις νέες και τους νέους σε συνολική αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ