Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΙΝΙΟΝ
Απορρίφθηκε έφεσή τους

Δεν έγινε δεκτή η έφεση των ανέργων στη δικαστική απόφαση που απάλλαξε τους ιδιοκτήτες από τις υποχρεώσεις τους 

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που αθώωσε τους εργοδότες του ΜΙΝΙΟΝ, Λ. και Γ. Ησαϊάδη, για οφειλές προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα ύψους 800.000.000 δρχ., με τη δικαιολογία ότι δεν είναι... αρμόδιοι να πληρώσουν, έρχεται η απόρριψη της αίτησης για έφεση, που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η αίτηση έφεσης απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι «δε συντρέχει λόγος». Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΜΙΝΙΟΝ καταγγέλλει την απόφαση αυτή και υπογραμμίζει ότι «για ακόμα μία φορά η Δικαιοσύνη απέδειξε με ποιανού το μέρος είναι. Είναι με το μέρος της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Με την απόφαση αυτή - να απορριφθεί η αίτηση έφεσης - η Δικαιοσύνη βάζει τους "πλούσιους" άνεργους στο περιθώριο και αθωώνει τους... φτωχούς εργοδότες».

Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν είναι «απλά μια απόφαση κάποιου εισαγγελέα, αλλά αποδεικνύει περίτρανα ότι η Δικαιοσύνη είναι εξάρτημα του κράτους και της κυβέρνησης και συμπληρώνει στο έπακρο το αντεργατικό νομοσχέδιό της, με το οποίο τα δικαιώματα των ανέργων και των εργαζομένων παραδίδονται στους εργοδότες».

Να υπενθυμίσουμε ότι το τέταρτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με απόφασή του αθώωσε τους εργοδότες του ΜΙΝΙΟΝ με την αιτιολογία ότι δεν είναι νόμιμοι εκπρόσωποι της επιχείρησης όταν ακόμα και οι ίδιοι δήλωσαν στην πρόεδρο του δικαστηρίου - αλλά προκύπτει και από καταγραφή που υπάρχει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, για την καταχώριση της εταιρίας στο μητρώο Ανωνύμων Εταιριών - ότι ο Λ. Ησαϊάδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο Γ. Ησαϊάδης αντιπρόεδρος της επιχείρησης, δηλαδή νόμιμοι εκπρόσωποί της!

Ωστόσο, οι άνεργοι αντιμετωπίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο και από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οταν την περασμένη Δευτέρα πήγαν να συναντήσουν τον υπουργό Μιχ. Σταθόπουλο για να του επιδώσουν υπόμνημα διαμαρτυρίας, οι υπάλληλοι του υπουργείου τους παρέπεμψαν στον συνεργάτη του Γιαν. Σουφαλιδάκη. Αυτός ζήτησε την απόφαση του δικαστηρίου για να πάρει θέση, όταν για να καθαρογραφτεί χρειάζεται το λιγότερο έξι μήνες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ