Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιθέσεις και αντεπιθέσεις

Στο παιχνίδι διαμόρφωσης εντυπώσεων ρίχτηκε και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του Π. Σφηνιά, καθώς η γενικότερη πολιτική της στη ναυτιλία, αλλά και οι ειδικότερες «παρεμβάσεις» της στον ανταγωνισμό των «μεγαθηρίων» της ακτοπλοΐας, την έχουν φορτώσει με πλήθος ευθυνών για την πορεία των πραγμάτων.

Ειδικότερα, χτες τη λύπη της για το θάνατο του Π. Σφηνιά εξέφρασε και η Κυβερνητική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της οποίας υπήρξε «προβληματισμός για τις ενδεχόμενες παρενέργειες». Αργότερα όμως, ανώτατες κυβερνητικές πηγές μπήκαν στην ουσία του θέματος, αναφερόμενες στην πιθανότητα για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Αντεπίθεση όμως εξαπολύθηκε και απέναντι στον εφοπλιστή Γ. Αγούδημο, ο οποίος δήλωνε ότι ο Π. Σφηνιάς ήταν «κομμένος» από την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χ. Παπουτσή. Η ίδια κυβερνητική πηγή αναφέρθηκε στην ύπαρξη πλοίου συμφερόντων του εφοπλιστή, το οποίο εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Πάτρα, αλλά και στο ότι δεν έχει κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις σε δύο πλοία του, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από το ΥΕΝ και θα ελεγχθούν τη Δευτέρα.

Η τακτική αυτή φαίνεται ότι δε θα σταματήσει εδώ και ότι θα αναδειχτεί μεγαλύτερη δυσωδία από το «πολεμικό» μέτωπο του ανταγωνισμού στην ακτοπλοΐα.

Τις κυβερνητικές ευθύνες για τη διαμόρφωση μονοπωλιακής κατάστασης στο χώρο της ακτοπλοΐας ανέδειξε ο Κ. Καραμανλής, σχολιάζοντας χτες το θάνατο του Π. Σφηνιά. Υπήρξαν, τόνισε, συγκεκριμένες εύνοιες και κινήσεις «πολιτικού φαβοριτισμού», ενώ επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δε δέχτηκε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, πράγμα που σημαίνει, όπως είπε, ότι «επιχειρείται η διαιώνιση του καθεστώτος ατιμωρησίας». Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι «εμείς δεν υποστηρίζουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ούτε το τρίτο συμφέρον» και αυτό που επιδιώκει το κόμμα του είναι «η εμπέδωση ενός καθεστώτος υγιούς ανταγωνισμού».

Τα θερμά συλλυπητήρια της διοίκησής της για το θάνατο του εφοπλιστή, εκφράζει η Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ