Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέτυχε η «κατήχηση»

Αποδοκιμάστηκε από φοιτητές, σε εκδήλωση στα ΤΕΙ Πειραιά, ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ προπαγάνδιζε  το αντεργατικό νομοσχέδιο

«Κατήχηση» στους φοιτητές με σκοπό να πείσει για τη δήθεν «αποτελεσματικότητα» του αντεργατικού νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή, επιχειρεί η κυβέρνηση. Στο «σεργιάνι» βγήκε χτες ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Εκπαίδευση - Απασχόληση - Αγορά Εργασίας» που έγινε στα ΤΕΙ Πειραιά και τη διοργάνωσε το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών. Τη «φιέστα» χάλασε πλήθος φοιτητών, οι οποίοι υποδέχτηκαν τον Χρ. Πρωτόπαπα με συνθήματα όπως: «Ο εκσυγχρονισμός είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», που ακούγονταν καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Χρ. Πρωτόπαπας έδωσε ένα πραγματικό ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού με διάφορα «εκσυγχρονιστικά» επιχειρήματα περί επίτευξης του «μεγάλου στόχου» της χώρας για την ένταξη στην ΟΝΕ. Μίλησε για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ οι λέξεις «απασχολησιμότητα», «ευελιξία», «ανταγωνιστικότητα», «κατάρτιση» ήταν αυτές που συνέθεσαν την τοποθέτησή του. Προσπάθησε να αποδείξει ότι το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα μπροστά. Ισχυρίστηκε ότι μ' αυτό το νομοσχέδιο «μειώνεται» δραστικά ο χρόνος εργασίας, καταργείται η υπερεργασία και αυξάνονται οι υπερωρίες, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν αυξάνεται το όριο απολύσεων! Πουθενά λόγος για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που κάνει «λάστιχο» τους εργαζόμενους, υποχείρια στις εργοδοτικές ορέξεις!

Από τη μεριά της ΓΣΕΕ μίλησε ο Γ. Παναγόπουλος, μέλος της διοίκησής της, ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στο μεγάλο στόχο της ΟΝΕ. Για το νομοσχέδιο έκανε μια αντιφατική τοποθέτηση, ζητώντας την απόσυρσή του και ταυτόχρονα υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται δραστικές παρεμβάσεις.

Απάντηση στον υφυπουργό Εργασίας έδωσε ένας φοιτητής, που είπε ότι αυτή την πολιτική την έχει αποδοκιμάσει και έμπρακτα η εργατική τάξη. «Αυτή η πολιτική - συνέχισε - βαθαίνει ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες στην κοινωνία. Για ποιον είναι η ΟΝΕ και ΕΕ; Για τους εργοδότες δεν είναι; Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει ακόμα περισσότερα κίνητρα στους εργοδότες, καταργείται το 8ωρο. Το ελπιδοφόρο είναι η επιτυχία της απεργίας στις 10 του Οκτώβρη αλλά και η επιτυχία που πρέπει να έχει η απεργία στις 7 του Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ