Τρίτη 28 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πρόταση μομφής από τους ισλαμιστές

ΑΓΚΥΡΑ .-

Το τουρκικό αντιπολιτευόμενο ισλαμικό Κόμμα της Αρετής κατέθεσε σήμερα πρόταση μομφής εναντίον του τριμερούς συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για οικονομική κακοδιαχείριση.

Αυτή η πρόταση μομφής αποτελεί την πρώτη απόπειρα ανατροπής της συμμαχίας μεταξύ του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος του Μπουλέντ Ετσεβίτ, του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και του συντηρητικού κόμματος Μητέρας Πατρίδας, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον Απρίλη.

«Οι εσφαλμένες πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και οι λάθος αποφάσεις που παίρνει, ζημιώνουν διαρκώς την οικονομία μας. Ολος ο κόσμος πληρώνει το τίμημα για τις εσφαλμένες κυβερνητικές πολιτικές», αναφέρεται στην πρόταση.

Ο συνασπισμός του Ετσεβίτ θεωρείται ως ένας από τους ισχυρότερους των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία και έχει άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Το γεγονός αυτό, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, αφήνει «λίγες πιθανότητες επιτυχίας» στην πρόταση μομφής της ισλαμικής αντιπολίτευσης.

Βάσει του κανονισμού του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν πρώτα αν θα διεξαγάγουν ή όχι συζήτηση επί της προτάσεως μομφής. Η Βουλή πρόκειται όμως να διακόψει για 15 ημέρες από τις 7 του Γενάρη.

Το Κόμμα της Αρετής υποστηρίζει ότι η κυβερνητική πολιτική οδήγησε στην πτώχευση πέντε ιδιωτικών τραπεζών, τον έλεγχο των οποίων ανέλαβε την περασμένη βδομάδα η κεντρική τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ