Τρίτη 28 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Παιδιά - μηνυτές κατά καπνιστών γονέων;

ΚΑΜΠΕΡΑ._

Εως πού μπορεί να φθάσει η «μόδα» της αντικαπνιστικής υστερίας, όταν αυτή «εξελίσσεται» και υπό τις επιταγές των κυβερνητικών αρχών; Ισως, ακόμη και στην «κατασκευή» παιδιών καταδοτών - μηνυτών εναντίον γονέων... Εάν αυτό σας φαίνεται δημοσιογραφική «υπερβολή», τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσετε, εάν διαβάσετε την ακόλουθη είδηση, που «αλιεύσαμε» χτες από ανταπόκριση του ΑΠΕ από την Αυστραλία.

«Τα παιδιά, που είναι εκτεθειμένα στα τσιγάρα των γονιών τους, σύντομα θα μπορούν να τους μηνύουν στην Αυστραλία και να διεκδικούν αποζημιώσεις. Επίσης, γονείς που καπνίζουν, όταν χωρίζουν θα έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναλαμβάνουν την κηδεμονία των παιδιών τους, αν ο σύντροφός τους δεν καπνίζει...», μετέδιδε το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως τα παραπάνω δεν ήταν παρά η «προειδοποίηση», που απηύθυναν κορυφαίοι δικηγόροι, με αφορμή τον εδώ και λίγα χρόνια «πόλεμο» κατά του τσιγάρου που στην Αυστραλία, τουλάχιστον, εξελίσσεται ραγδαία.

«Εως τώρα η έμφαση ήταν οι εργαζόμενοι να μηνύουν τους εργοδότες, που επέτρεψαν το κάπνισμα στο χώρο εργασίας», αναφέρει ο ανταποκριτής του πρακτορείου, προσθέτοντας την ακόλουθη δήλωση του Αυστραλού μεγαλοδικηγόρου Γιουτζίν Αρόκα (συνεργάζεται με τη μεγάλη νομική εταιρία Maurice Blacburn Cashman): «Πλέον θα μηνύονται μέλη της ίδιας οικογένειας που καπνίζουν ή επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα»...

Σύμφωνα λοιπόν, με τον δικηγόρο Αρόκα, ο «επόμενος στόχος θα είναι να επιδιωχτεί, ακόμη και με μηνύσεις, να απαγορευτεί το κάπνισμα στα σπίτια και τα αυτοκίνητα, όπου υπάρχουν παιδιά», τολμώντας να προβλέψει πως είναι «θέμα χρόνου πριν αρχίσουν οι μηνύσεις παιδιών εναντίον των καπνιστών γονέων τους»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ