Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Αντιπαραθέσεων συνέχεια

TΕΧΕΡΑΝΗ.--

Σε νέα φάση εισέρχεται η αντιπαράθεση στους κόλπους του ισλαμικού καθεστώτος μετά τις χτεσινές επιδρομές σε γραφεία του «μεταρρυθμιστή» προεδρικού υποψηφίου Μεχντί Καρουμπί, ενός από τα τρία ηγετικά στελέχη του αντιπολιτευτικού μετώπου που σχηματίστηκε από τους Καρουμπί, Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και τον πρώην Πρόεδρο Χαταμί, μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Οι επιδρομές έγιναν από άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην έδρα του κόμματος «Εθνικής Εμπιστοσύνης» του Καρουμπί, στο προσωπικό γραφείο του Καρουμπί και στο κοινό γραφείο που διατηρεί μαζί με τον Μουσαβί για τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με τις καταγγελίες για βασανισμούς και βιασμούς συλληφθέντων στις μετεκλογικές αναταραχές από τους δεσμοφύλακές τους.

Κατά τις επιδρομές, συνελήφθησαν τουλάχιστον τέσσερις υψηλόβαθμοι βοηθοί του Καρουμπί, ενώ ένας πέμπτος, πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, συνελήφθη στο σπίτι του. Τα γραφεία σφραγίστηκαν ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που σχετίζονται με τις προαναφερόμενες καταγγελίες. Οι επιδρομές έγιναν λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της τοποθέτησης αρκετών βουλευτών μελών της επιτροπής που διερευνά τις καταγγελίες, που υποστηρίζουν ότι αρκετές καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν και ότι αρκετοί συλληφθέντες πρέπει ν' απελευθερωθούν.

Αναλυτές εκτιμούσαν, ενώ αναμένεται η αντίδραση της «μεταρρυθμιστικής» πτέρυγας, ότι οι χτεσινές εξελίξεις σχετίζονται με την πίεση που ασκεί μερίδα των «σκληροπυρηνικών» ζητώντας τη σύλληψη των Μουσαβί, Καρουμπί και Χαταμί, με αφορμή τις συγκεκριμένες καταγγελίες, κατηγορώντας τους ότι «βλάπτουν την εθνική ασφάλεια της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ