Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Μια ουσιαστική παρέμβαση για να δοθεί άμεση οικονομική στήριξη στους κατοίκους, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να γίνουν άμεσα έργα αποκατάστασης και συνολικά έργα υποδομής, αποτέλεσε η χτεσινή περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Βασιλικό και την Ερέτρια στην Εύβοια, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες το περασμένο Σάββατο.

Η Αλ. Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας του Κόμματος και τον Γιάννη Παναγή, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τους δημάρχους Βασιλικού και Ερέτριας, επισκέφτηκε τις περιοχές που μέσα σε μια ώρα το Σάββατο είχαν θαφτεί κάτω από τη λάσπη του ποταμού Λήλαντα και ενημερώθηκε για το μέγεθος των καταστροφών.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, η καταστροφή ανείπωτη. Με τεκμηριωμένα στοιχεία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η περιοχή δέχτηκε τεράστιο όγκο υδάτων, που παρέσυραν τα πάντα, εξαιτίας των πυρκαγιών και των ανύπαρκτων ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε την αμέριστη στήριξη του Κόμματος στις περιοχές που δοκιμάστηκαν, λέγοντας ταυτόχρονα πως το ΚΚΕ θα παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία και θα απαιτήσει τη δημιουργία ενός κεντρικού φορέα από το κράτος, που με την ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ θα συντονίζει όλες τις προσπάθειες και την υλοποίηση της αποκατάστασης.

Την ίδια στιγμή, το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη η περιοχή να χαρακτηριστεί ως θεομηνιόπληκτη και όχι απλά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ