Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ρεαλιστικό είναι ό,τι συμφέρει το λαό

Στην εκλογική μάχη, το ΚΚΕ δεν απευθύνεται στους εργαζόμενους και τη νεολαία με ειδικό προεκλογικό πρόγραμμα. Αντίθετα μιλάει εφ' όλης της ύλης. Απευθύνεται με το πολιτικό του πρόγραμμα, επεξεργασμένο και επικαιροποιημένο μέσα από τα Συνέδριά του. Πρόγραμμα το οποίο ξεκινάει από προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα τού σήμερα σε σύνδεση με την αναγκαιότητα της οργάνωσης μιας ενιαίας λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει για να αλλάξει χέρια η εξουσία, για να λυθούν οριστικά όλα τα προβλήματα του λαού. Αυτό δε σημαίνει ότι το ΚΚΕ απευθύνεται γενικόλογα στο λαό. Το Κόμμα έχει συγκεκριμένες θέσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης: Για τους μισθούς, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία, τη διάρθρωση της αγροτικής παραγωγής, τους αυτοαπασχολούμενους κ.ά. Εχει θέσεις, προτάσεις και στόχους πάλης που απαντούν σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ευνοούν και προωθούν την ενιαία πάλη των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αλλά που δε χωράνε στην αστική πολιτική.

Προκειμένου να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού και να σπείρουν τη μοιρολατρία, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τα αναχώματά τους και τα αστικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις του ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστικές. Θέλουν να πείσουν τους εργάτες να σκέφτονται με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πιστεύουν πως ό,τι συμφέρει τις επιχειρήσεις αποτελεί και μονόδρομο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θεωρούν ότι οι θέσεις του ΚΚΕ δεν είναι ρεαλιστικές επειδή τις κρίνουν από την πλευρά των συμφερόντων των μονοπωλίων. Δεν είναι ρεαλιστικές στο πλαίσιο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι κομμένο και ραμμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Φοβερίζουν το λαό με τον μπαμπούλα των αντοχών της οικονομίας κρύβοντας πως αυτή η οικονομία που επικαλούνται αφορά τα κέρδη της πλουτοκρατίας και μόνο. Αυτά τα κέρδη απειλεί η πολιτική, η στρατηγική του ΚΚΕ και η πρόταση διεξόδου που απευθύνει στο λαό.

Ρεαλιστικό για το ΚΚΕ είναι αυτό που συμφέρει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γιατί οι θέσεις του ΚΚΕ πέρα από δίκαιες για το λαό, είναι επεξεργασμένες στη βάση του σημερινού επιπέδου της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, των ανεξάντλητων παραγωγικών δυνατοτήτων και του πλούτου που έχουν δημιουργήσει με το μυαλό και τα χέρια τους οι εργατοϋπάλληλοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ λέει ότι όσο η εξουσία είναι στα χέρια των μονοπωλίων και των κομμάτων της αστικής τάξης, φιλολαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Γιατί έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που για να αυξήσουν την κερδοφορία τους πετσοκόβουν εργατικά δικαιώματα και μεροκάματα, χτυπούν το λαϊκό κίνημα, ανοίγουν μπίζνες σε οποιοδήποτε χώρο βρουν πρόσφορο, όπως η Υγεία και η Παιδεία, μοσχοπουλώντας υπηρεσίες που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να αποτελούν λαϊκά δικαιώματα, ως ακριβά εμπορεύματα.

Ομως οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν σήμερα με την ταξική ενιαία πάλη τους να αποσπάσουν κατακτήσεις. Το έχει αποδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο το ταξικό εργατικό κίνημα και οι νίκες που έχει καταγράψει έξω από εργοστάσια και καταστήματα. Σ' αυτή την κατεύθυνση μπορούν να βάλουν στην ημερήσια διάταξη του αγώνα τους τις θέσεις του ΚΚΕ, την προοπτική που αυτές ανοίγουν. Με την πάλη και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές. Να αδυνατίσουν τα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να κάνουν τους εταίρους του δικομματισμού να τρέμουν από την αφύπνιση του εργατικού λαϊκού κινήματος, που εκφράζεται μέσα και από την ενδυνάμωση του ΚΚΕ στις εκλογές. Να στείλουν μήνυμα ότι έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών τους, παλεύοντας για να γίνουν πράξη οι ρεαλιστικές προτάσεις του ΚΚΕ, να ανοίξει ο δρόμος για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελός τους, στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ