Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Θέλουν την τηλεμαχία στα μέτρα τους

Χέρι βοήθειας από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συμπράττει σε ένα άνευ όρων ντιμπέιτ κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα του δικομματισμού

Με τη συνδρομή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι εταίροι του δικομματισμού προσπαθούν να στήσουν το ντιμπέιτ στα μέτρα τους

Eurokinissi

Με τη συνδρομή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι εταίροι του δικομματισμού προσπαθούν να στήσουν το ντιμπέιτ στα μέτρα τους
Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή τουλάχιστον μίας τηλεμαχίας μεταξύ των δύο μονομάχων φαίνεται να καταλήγουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μεθοδεύοντας επιδεικτικά τον παραγκωνισμό μιας ουσιαστικής τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων. Οι μεθοδεύσεις μεταξύ Ρηγίλλης και Ιπποκράτους δικαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι, με τη βοήθεια των αστικών ΜΜΕ, να εγκλωβίσουν και σ' αυτή την προεκλογική διαμάχη τους εργαζόμενους και το λαό στις συμπληγάδες της επιλογής του ενός ή του άλλου εταίρου του δικομματισμού σαν του καλύτερου διαχειριστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις εκφρασμένες αντιρρήσεις και τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ και τις οποίες - μερικά ή στο σύνολό τους - έχουν αποδεχτεί εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων, χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος απέστειλε σε όλα τα κόμματα γραπτή την πρόταση της κυβέρνησης για το ντιμπέιτ, με την οποία «εγγυάται» την επανάληψη των τηλεοπτικών αναμετρήσεων με τους ίδιους ακριβώς όρους που είχαν γίνει στο παρελθόν. Δηλαδή, με βάση την κυβερνητική πρόταση, καμιά ουσιαστική διαφορά δεν καταγράφεται στους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Στον αντίποδα, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι ο κύβος έχει ριφθεί για τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Στην κατεύθυνση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέστειλε ξεχωριστή επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Οι όροι και λεπτομέρειες που τίθενται είναι ιδιαίτερα «ευέλικτοι», ακριβώς για να διευκολυνθεί η τελική συμφωνία. Η ΝΔ προτείνει δύο ντιμπέιτ μεταξύ των δυο, στα τέλη της επόμενης βδομάδας και στις αρχές της μεθεπόμενης, χωρίς να αποκλείει τη λύση της μαγνητοσκοπημένης μετάδοσης! Σύμφωνα με την πρόταση, προβλέπεται και η δυνατότητα απευθείας διαλόγου μεταξύ των δύο.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε χτες ότι «με τη ΝΔ βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία τελική συμφωνία για το πώς ακριβώς θα γίνει το debate των δύο αρχηγών» και διαπίστωσε ότι «υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα για το debate των έξι», επικαλούμενος ότι «ένα κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, έφυγε από τη συνάντηση, αποχώρησε».

Με στήριγμα το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Το άνευ όρων στήσιμο του ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών στα μέτρα του δικομματισμού, προκειμένου να συνδράμει τις μεθοδεύσεις τους για τον αποπροσανατολισμό των ψηφοφόρων, φαίνεται πως επιθυμεί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις όποιες αντιρρήσεις εκφράζει στα λόγια. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η δήλωση του Α. Τσίπρα χτες το πρωί, με αφορμή την προχτεσινή αποχώρηση του ΚΚΕ από τη διακομματική επιτροπή, ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δυστυχώς συνεπικουρούμενοι και από το ΚΚΕ, διαμορφώνουν συνθήκες ναυαγίου στην προοπτική να γίνει ένας διάλογος».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Βούτσης δήλωσε πως «όταν θέλουν να αποδομήσουν και να απονευρώσουν κάτι το οποίο ήταν κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, λένε ό,τι λένε σήμερα η κα Παπαρήγα και το ΠΑΣΟΚ», ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ «εξυπηρετώντας συμφέροντα ή επιλογές μικροκομματικού χαρακτήρα είναι διατεθειμένο να συμμαχήσει και με το διάβολο, κάτι μου θυμίζει αυτή η υπόθεση από τη στάση τους το Δεκέμβρη». Εφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου να δηλώσει ότι έτσι «ενισχύει το δικομματισμό». Με τη σειρά του και ο Γ. Μπαλάφας χαρακτήρισε το ΚΚΕ «λαγό του δικομματισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ επιδιώκουν την αναβίωση της κάλπικης δικομματικής πόλωσης (2015-09-05 00:00:00.0)
Συντηρούν τον αποπροσανατολισμό του ντιμπέιτ (2012-04-28 00:00:00.0)
Το «τσίρκο» των ντιμπέιτ (2012-04-04 00:00:00.0)
Προκρίθηκε το ...θεαθήναι (2009-05-22 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η ...διαμάχη του «ντιμπέιτ» (2004-05-19 00:00:00.0)
Ανούσιες ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ «μονομάχων» (2000-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ