Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ... 5ης ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: «Οι επιχειρηματίες δεν μπορούν ν' αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη με αυξήσεις συντελεστών, όχι μόνο γιατί θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά θ' αναγκαστούν να προβούν και σε περαιτέρω περικοπές εις βάρος της απασχόλησης και το ίδιο ισχύει για τις αόριστες εξαγγελίες περί αλλαγών στο εργασιακό, όπως και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» (ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Ο ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ: «Ο κ. Χ. Αλμούνια ήταν χθες σαφέστατος: Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπάρχει συνέχεια του ελληνικού κράτους και η όποια κυβέρνηση προκύψει απο τις εκλογές οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης του χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «Παρά τις προειδοποιήσεις οικονομολόγων παγκοσμίου κύρους, όπως ο Κρούγκμαν και ο Στίγκλιτς, ότι είναι καταστροφική για την οικονομία η τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και κυρίως η μείωση των ελλειμμάτων με σκληρά μέτρα, οι εγκέφαλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιμένουν σε συστάσεις και προειδοποιήσεις, που οδηγούν σε αδιέξοδο. Οχι μόνο για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και των άλλων χωρών με μεγαλύτερο έλλειμμα, θα πρέπει, επιτέλους να αποφασιστεί η χαλάρωση του διαβόητου και καταστροφικού Συμφώνου Σταθερότητας, που κυριολεκτικά στραγγίζει τους ασθενέστερους πολίτες της ΕΕ, αυξάνοντας τα ποσοστά της ανεργίας» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ: «Η διαφορά των θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως έχουν διατυπωθεί, αποτελούν το πραγματικό πεδίο του πολιτικού διακυβεύματος που θα καθορίσει την πορεία του τόπου. Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ εισηγείται άμεσα "λελογισμένη" επεκτατική οικονομική πολιτική για να αποτραπεί ο "φαύλος κύκλος" μιας ανεξέλεγκτης ύφεσης. Δεν κάνει τυπικό κεϊνσιανισμό, καθώς προσανατολίζει τις δημόσιες δαπάνες σε αναδιάταξη του παραγωγικού μοντέλου. Επιχειρεί στήριξη των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων και, μέσω του φορολογικού συστήματος, αναδιανομή του μη παραγωγικού πλούτου» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία κατέρχεται ουσιαστικά χωρίς νέα πρόσωπα και με τα στελέχη της που υπηρέτησαν σε κυβερνητικά πόστα αποδεκατισμένα. Δίνει έτσι την αίσθηση ενός κόμματος που δεν πρόκειται να χάσει απλώς τις εκλογές, αλλά και να μπει σε μια βαθιά κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ