Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα ψηφοδέλτια

Εγκλωβισμένη στην τακτική να υφαρπάσει τη λαϊκή ψήφο χρησιμοποιώντας το πλαστό επιχείρημα της «εσωκομματικής κάθαρσης»

Στη δίνη των αναταράξεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των γαλάζιων ψηφοδελτίων συνεχίζει να βουλιάζει η ΝΔ. Οι αντιδράσεις οι οποίες προκλήθηκαν κυρίως από τους «κομμένους» από τα «καθαρά» ψηφοδέλτια, που προσπάθησε να συγκροτήσει ο Κ. Καραμανλής για να υφαρπάσει τη λαϊκή ψήφο στο όνομα της εσωκομματικής «κάθαρσης», έφεραν στην επιφάνεια εσωκομματικές αντιθέσεις, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη που σκέφτονται και λειτουργούν με γνώμονα την «επόμενη μέρα» των εκλογών.

Η Ρηγίλλης επιδιώκει το θέμα να ξεπεραστεί τις επόμενες μέρες ώστε να διασφαλιστεί η κινητοποίηση των κομματικών δυνάμεων μπροστά στις εκλογές. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούν ότι συμβάλλει το γεγονός πως οι αντιδράσεις των «κομμένων» (Π. Δούκας, Αρ. Παυλίδης) κινήθηκαν χτες σε «χαμηλούς τόνους», ενώ ο Σ. Τσιτουρίδης δεν έδωσε συνέχεια, τουλάχιστον δημόσια.

Ο Κ. Καραμανλής ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τον «επιλεκτικό» αποκλεισμό ορισμένων βουλευτών που με τη συμπεριφορά τους «είχαν πληγώσει την παράταξη», ενώ προσπαθεί να ανεβάσει τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης υποστηρίζοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και οι τελευταίες βδομάδες θα είναι καθοριστικές για το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε συνέντευξή του στον «Αντέννα» ο πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σ. Τσιτουρίδη, ο οποίος μετά τον αποκεφαλισμό του ανακάλυψε ότι «εκλεκτοί της διαπλοκής κάνουν κουμάντο στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου».

Προκειμένου να τονώσει το ηθικό των «γαλάζιων» στελεχών επικαλέστηκε και τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας ότι «κάποιες δημοσκοπήσεις δίνουν μια πλασματική εικόνα». Σύμφωνα με την εικόνα που ο ίδιος, όπως είπε, έχει, «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δυναμική. Η ΝΔ έχει ένα ζήτημα, να συσπειρώσει, αν θέλετε να πείσει ξανά τους ανθρώπους που παραδοσιακά αν θέλετε την ακολουθούν». Δικαιολογώντας την αυτονόητη πεποίθησή του ότι η ΝΔ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές επισήμανε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας ένα ρευστό πολιτικό τοπίο, το οποίο θα αρχίσει να συγκεκριμενοποιείται τις τελευταίες εβδομάδες όπως πηγαίνουμε στις εκλογές». Ατού της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής θεωρεί την προβολή της ταξικής πολιτικής, αφού, όπως είπε, «λέμε τα δύσκολα που είναι μπροστά μας και είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ξέρει ποια είναι η αλήθεια και ότι αυτό το εκτιμά».

Εξελίξεις μετά τις εκλογές

Από την πλευρά τους οι «κομμένοι» από τις γαλάζιες λίστες βουλευτές απέφυγαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά λόγω εκλογών, αλλά δήλωσαν ευθέως ότι «επιφυλάσσονται» για την επομένη των εκλογών. «Προτιμώ να μη σχολιάσω τώρα την απόφαση», δήλωσε ο Π. Δούκας, συμπληρώνοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «θα κρίνει αυτές τις επιλογές». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αρ. Παυλίδης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «αποφεύγω, επί του παρόντος, να σχολιάσω την απόφαση της μη συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα και κυρίως δεν σχολιάζω την διαδικασία που ακολουθήθηκε».

Από την πλευρά του ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αποδοκιμάζοντας τις πληροφορίες ότι είχε διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον αποκεφαλισμό του Σ. Τσιτουρίδη λόγω της πρόσφατης κόντρας τους γύρω από το αν πρέπει να γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σ. Τσιτουρίδης απέστειλε χτες επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας εξηγήσεις για τον αποκεφαλισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ