Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ «ΝΤΙΜΠΕΪΤ»
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ επιδιώκουν την αναβίωση της κάλπικης δικομματικής πόλωσης

Στις 9/9 η «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών - Στήνεται σκηνικό ψευτοπόλωσης με «ντιμπέιτ» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στις 14/9

Η προσπάθεια αναβίωσης ενός κακέκτυπου του παλιού δικομματισμού έγινε ορατή και κατά τη χτεσινή δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, όπου αποφασίστηκε ότι στις 9 Σεπτέμβρη θα γίνει το «ντιμπέιτ» με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων (εκτός της Χρυσής Αυγής) και στις 14 Σεπτέμβρη η «τηλεμαχία» των αρχηγών μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Σήμερα, σε νέα συνεδρίαση, θα καθοριστούν τα διαδικαστικά θέματα.

Από την αρχή της συζήτησης, φάνηκε ότι η 14η Σεπτέμβρη ήταν η ημερομηνία που «βόλευε» όλα τα κόμματα για το «ντιμπέιτ» των πολιτικών αρχηγών, όμως, όπως προέκυψε, οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είχαν προσυνεννοηθεί, πίσω από τις πλάτες των άλλων κομμάτων, να κρατήσουν τη 14η Σεπτέμβρη για την «τηλεμαχία» των δύο αρχηγών τους. Ετσι καθορίστηκε τελικά το «ντιμπέιτ» με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνει στις 9/9, αναγκάζοντας τα άλλα κόμματα και το ΚΚΕ να αλλάξουν δραστηριότητες που είχαν προγραμματίσει.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, επανέλαβε και χτες την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση «τηλεμαχίας» μεταξύ μόνο των δύο αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αναβίωση ενός κακέκτυπου του παλιού δικομματισμού και της κάλπικης πόλωσης. Απαίτησε, μάλιστα, ο διακαναλικός χρόνος που θα αφιερωθεί για την «τηλεμαχία» των αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να αφαιρεθεί από τον υπόλοιπο τηλεοπτικό διακαναλικό χρόνο παρουσίασης των προεκλογικών δραστηριοτήτων των δύο κομμάτων.

Οσον αφορά την «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών, ζήτησε να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ότι δε θα επαναληφθεί το γνωστό σκηνικό των παράλληλων μονολόγων, αλλά να είναι μία διαδικασία με ουσία, που θα βοηθάει στην πραγματική ενημέρωση του λαού για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο μεταξύ, προχτές Πέμπτη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα ενόψει των εκλογών: Το 40% του χρόνου θα μοιραστεί ανάλογα με το ποσοστό των εδρών των κομμάτων, 40% ανάλογα με το ποσοστό των ψήφων που έλαβαν στις εκλογές και τέλος 20% ισομερώς σε όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, σε προηγούμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, είχε επαναλάβει την πάγια θέση του για ισότιμη προβολή των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και την εξασφάλιση επαρκούς χρόνου και για τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ