Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΡΙΖΑ Νο 2
Θέλει τα κέρδη του κεφαλαίου σε «τροχιά ανάπτυξης»

Με ρητορική αλά ΣΥΡΙΖΑ προ διετίας, ο Π. Λαφαζάνης ξιφούλκησε χτες κατά της τρόικας, που τη χαρακτήρισε χειρότερη από χούντα, κατά του μνημονίου και της λιτότητας, συσκοτίζοντας βέβαια τη ρίζα τους στο πλαίσιο της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ. «Αυτή την ώρα οι Ελληνες πολίτες είναι στην ουσία σκλάβοι. Σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων και εκβιαστών, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εξοντώνουν καθημερινά αυτή τη χώρα και τον ελληνικό λαό», υποστήριξε, βγάζοντας απ' το κάδρο την εγχώρια αστική τάξη που για τα συμφέροντά της η εκμετάλλευση του λαού έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Alpha», ξεκαθάρισε ότι αυτό που επιδιώκει με τη Λαϊκή Ενότητα είναι «να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης» και εξήγησε ότι ο τρόπος για να γίνει αυτό, να ανακάμψει δηλαδή η καπιταλιστική κερδοφορία, είναι να σταματήσει η λιτότητα, να περάσουν οι τράπεζες κάτω από δημόσιο έλεγχο για να δουλέψουν με «αναπτυξιακά κριτήρια», αλλά και να αξιοποιηθεί το εργαλείο του νομίσματος. «Αν μπορούσαμε εντός Ευρωζώνης να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα», δήλωσε, προς άρση των όποιων πιθανών παρεξηγήσεων...

Ο Π. Λαφαζάνης ευλόγησε μάλιστα τα γένια του ως υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, όπως ανέφερε, «επετεύχθη και το πέτυχα με πρωτοβουλία μου μια διακρατική συμφωνία για τον αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο», κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «ενεργειακά οφέλη» και «γεωστρατηγική αναβάθμιση», στόχους διακηρυγμένους, δηλαδή, από την ελληνική αστική τάξη, για τους οποίους η χώρα εμπλέκεται βαθύτερα στους επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε εκ νέου ότι η Λαϊκή Ενότητα διαθέτει τη μόνη εναλλακτική λύση, όταν έχει αποδειχτεί περίτρανα πλέον, με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ότι εναλλακτική λύση υπέρ του λαού εντός του καπιταλιστικού δρόμου δεν υφίσταται. Είχε μάλιστα το θράσος να υποδείξει στο ΚΚΕ το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, υπονοώντας να απεμπολήσει τη στρατηγική του, στόχο που υπηρετούν εδώ και δεκαετίες. «Η Αριστερά πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή για να αντισταθεί σε αυτή την κατάσταση και είναι η κατεξοχήν παράταξη που μπορεί και πρέπει να το κάνει. Εμείς αυτή την ενωτική πρόσκληση απευθύνουμε», δήλωσε, παριστάνοντας πως δεν ξέρει ότι μόνο το ΚΚΕ αντιστέκεται σε μια κατάσταση που ο ίδιος και οι όμοιοί του συνέβαλαν να διαμορφωθεί, πολύ περισσότερο που το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου που ο ίδιος και η ΛΑΕ υπηρετούν.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στον «ΣΚΑΪ» η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει εκλογές για εκκαθάριση των γραμμών του κόμματος, αλλά και για «να βολευτούν το σύστημα Μαξίμου και το σύστημα των δανειστών».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με τη ΛΑΕ επανέλαβε ότι θα συμπορευτεί ως ανεξάρτητη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ευρώ, δήλωσε ότι «στο δίλημμα ευρώ ή Δημοκρατία, απαντώ Δημοκρατία, όπως και στο ζήτημα δραχμή ή Δημοκρατία, απαντώ Δημοκρατία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραιτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης (2019-06-03 00:00:00.0)
Προτιμότερο να καεί ο λαός παρά η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ (2015-09-15 00:00:00.0)
Υπερασπιστής της καπιταλιστικής ανάπτυξης με εθνικό νόμισμα (2015-09-10 00:00:00.0)
Διεργασίες εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία (2015-08-08 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση για τους όρους της ιδιωτικοποίησης (2015-02-12 00:00:00.0)
Αλλο «Συνασπισμός», άλλο «ΣΥΡΙΖΑ»! (2009-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ