Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΝΤΕΡ ΕΠΕ
Ψάχνει τρόπους να περιφρουρήσει τα κέρδη της

Μέρος της παραγωγής μεταφέρθηκε σε κοντινή βιοτεχνία, σύμφωνα με έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας

Σε βιοτεχνία του Σχηματαρίου έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγικής της δραστηριότητας η πολυεθνική «ΒΙΝΤΕΡ ΕΠΕ», όπως προκύπτει από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας Θήβας. Η ΒΙΝΤΕΡ ΕΠΕ (ή W. DIAMANT) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει τους 63 από τους 77 συνολικά εργάτες και να κλείσει την παραγωγή, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και αναζητώντας - όπως επιβεβαιώνεται - τρόπους για να περιφρουρήσει την κερδοφορία της. Οπως φαίνεται, προκειμένου να μειώσει το κόστος της παραγωγής, προχωρά στην απόλυση εργαζομένων που δούλευαν δεκαετίες, με κεκτημένα δικαιώματα και δίνει μέρος της παραγωγικής της δραστηριότητας αλλού.

Η Επιθεώρηση Εργασίας της Θήβας, μετά από σχετική καταγγελία εργαζομένων, προχώρησε σε έρευνα στη βιοτεχνία «ΕΡΓΟΔΙΑΜΑΝΤ», στην περιοχή του Σχηματαρίου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τρεις εργαζόμενοι της βιοτεχνίας - εκ των οποίων οι δύο μετανάστες - «απασχολούνται σε παραγωγική διαδικασία και συγκεκριμένα με την κατασκευή και επισκευή αδαμαντοφόρων εργαλείων για τη W. DIAMANT ΕΠΕ, όπως τούτο προκύπτει και από το δελτίο αποστολής αριθ. ΑΑΑ 139508 αντίγραφο». Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε εργαζόμενος που «κατά δήλωσή του είναι υπάλληλος της W. DIAMANT ΕΠΕ (ΒΙΝΤΕΡ) και βρισκόταν στο χώρο παραγωγής για λογαριασμό της εταιρείας του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητρική εταιρεία της ΒΙΝΤΕΡ, «WINTERSTONE», δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον 35 χώρες όπου έχει εργοστάσια.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΒΙΝΤΕΡ που παραμένουν σε διαθεσιμότητα - από τα τέλη Αυγούστου - συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις περιφρουρώντας την πύλη του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ