Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΠ
Στυλοβάτης της αντιλαϊκής πολιτικής

Παρά την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία λόγω των περικοπών των κονδυλίων για τις εφημερίες η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) συμπεριφέρθηκε ως προέκταση του προεκλογικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος.

Ετσι, η ΔΗΚΝΙ - παράταξη που στηρίζεται απ' τη ΝΔ - καταψήφισε πρόταση της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών να γίνει την ερχόμενη βδομάδα στάση εργασίας των γιατρών και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ακριβώς για να υπογραμμιστεί και στην προεκλογική περίοδο η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία. Αντίθετα, η ΔΗΚΝΙ υπερψήφισε την πρόταση, που πλειοψήφησε, να στείλει επιστολή στους αρχηγούς των δύο κομμάτων και να δεσμευτούν ότι δε θα γίνουν περικοπές και ότι δε θα σταματήσει η διαδικασία των προσλήψεων στα νοσοκομεία.

Την πρόταση της ΔΗΠΑΚ για κινητοποίηση υπερψήφισαν και οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων που πήραν μέρος στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

  • Χτες ο Σύλλογος των προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού ανακοίνωσε ότι λόγω των εκλογών σταματά τις κινητοποιήσεις που έκανε για τη μη εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων προς τα μέλη του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ