Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕΕΠ
Αρση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισε το δικαστήριο

Την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί σε δεκαπέντε συνδικαλιστές, προέδρους και γραμματείς πρωτοβάθμιων σωματείων, μέλη διοικήσεων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών αποφάσισε, χτες, το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης. Οι συνδικαλιστές σέρνονται εδώ και χρόνια στα δικαστήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες που στήνει η εργοδοσία, ενώ ήταν εξαναγκασμένοι να δίνουν «παρών» στα αστυνομικά τμήματα.

Την απόφαση δέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση οι εργαζόμενοι του κλάδου που έχουν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων, καταδικάζοντας την προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες. Προχτές, πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) και απεργιακή συγκέντρωση με τη συμμετοχή εργαζομένων του κλάδου από διάφορες περιοχές.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου τονίζουν ότι όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα έτσι και το επόμενο διάστημα με την ενεργό συμπαράσταση των υπόλοιπων εργαζομένων αλλά και ολόκληρου του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, οι επιθέσεις αυτές και όλα τα σχέδια της εργοδοσίας θα αποτύχουν.

Οσον αφορά στην ίδια την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τους 15 συνδικαλιστές, για μία ακόμη φορά, η δίκη πήρε αναβολή, για το Μάρτη του επόμενου χρόνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ