Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΤΖΙΛΑΛΗΣ»
Αναγκάστηκε να πληρώσει επιτόπου

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας από τις ταξικές δυνάμεις και τους εργαζόμενους

Η οργανωμένη πάλη είναι μονόδρομος όχι μόνο για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων
Η οργανωμένη πάλη είναι μονόδρομος όχι μόνο για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, αλλά και για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων
Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες στην εταιρεία «Τζιλάλης», στη Μεταμόρφωση, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και εργαζόμενοι της επιχείρησης, εξαναγκάζοντας την εργοδοσία να καταβάλει, επιτόπου, δεδουλευμένα που χρωστούσε, αν και στην αρχή εκπρόσωποί της προσπάθησαν να αποφύγουν τη συνάντηση. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό κάτω από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων.

Οι εργαζόμενοι που έμεναν απλήρωτοι από τον Αύγουστο έχουν - ουσιαστικά - «ενοικιαστεί» από την εταιρεία στο Δήμο Αγίου Στεφάνου και απασχολούνται στην καθαριότητα. Η εργοδοσία δεσμεύθηκε να πληρώσει μέχρι την επόμενη Τρίτη όλους τους εργαζόμενους στους οποίους οφείλει μισθούς και απασχολεί σε άλλους χώρους. Τα παραπάνω αναδεικνύουν ότι η οργανωμένη αγωνιστική αντίδραση είναι μονόδρομος για να μπει φραγμός στην εργοδοτική ασυδοσία.

Η εταιρεία «Τζιλάλης» προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας. Πελάτες της είναι και μια σειρά δήμοι, στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προωθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Οπως και η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) του Αγίου Στεφάνου που επιλέγει να «ενοικιάζει» εργαζόμενους αντί να παλέψει για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη δημιουργία της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής. Οι ίδιοι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι απασχολούνται στο συγκεκριμένο δήμο μέχρι και δέκα χρόνια και ένα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν είναι ότι στο τέλος του χρόνου σταματά η ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες (ενόψει «Καποδίστρια 2» έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για νέο κύκλο ιδιωτικοποίησής της σε μεγαλύτερη κλίμακα) και, επομένως, κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν χωρίς δουλειά. Οπως κατήγγειλαν στο «Ρ» οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν προβλήματα καθυστέρησης στην πληρωμή συχνά τον τελευταίο χρόνο.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και του Συλλόγου Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ.

Στους Αγίους Αναργύρους

Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν και χτες οι δυνάμεις του Συντονιστικού ΟΤΑ Αττικής, συζητώντας μαζί τους για τα αποτελέσματα της παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν οι ταξικές δυνάμεις την περασμένη Δευτέρα στη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ). Η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε να καταβάλει, έως το τέλος του μήνα, τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών που οφείλει σε περίπου 70 εργαζόμενους. Κατά την ενημέρωση αποφασίστηκε να γίνει νέα παρέμβαση την επόμενη Δευτέρα για να ελεγχθεί αν η δημοτική αρχή θα τηρήσει τη δέσμευσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ