Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
Υποχρεώνονται σε 12ήμερη συνεχή εργασία

Εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς με 12ήμερη συνεχή εργασία, χωρίς ρεπό, επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνήσεις στους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ, μετά την επικύρωση της σχετικής νομοθεσίας που είχε υιοθετήσει τον περασμένο Απρίλη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Βάσει της νέας αντεργατικής νομοθεσίας, η οποία θα ισχύσει από τον ερχόμενο Γενάρη, οι εργοδότες θα μπορούν να επιβάλλουν στους οδηγούς να εργάζονται επί 12 συνεχόμενες μέρες, χωρίς ρεπό, αντί των έξι που ισχύει σήμερα. Στην ανακοίνωση της ΕΕ αναφέρεται ότι με τη νέα νομοθεσία «τα ταξιδιωτικά γραφεία θα μπορούν να διοργανώνουν δρομολόγια δύο εβδομάδων χωρίς να οφείλουν να προβλέπουν και για δεύτερο οδηγό».

Επίσης, κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ ενέκριναν και την «απελευθέρωση» των χερσαίων ενδομεταφορών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε μεταφορείς μιας χώρας της ΕΕ να πραγματοποιούν μεταφορές στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας (με αφετηρία και προορισμό μέσα σ' αυτή). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα κράτη - μέλη θα μπορούν να πάρουν μέτρα προστασίας, σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της αγοράς μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ