Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
«Θα τους "περιποιηθούμε" και στο δρόμο και στην κάλπη»

Την ανάγκη να δυναμώσουν οι συντονισμένοι, λαϊκοί αγώνες ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ανέδειξαν οι συνταξιούχοι, χτες, με μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με μια δυναμική κινητοποίηση χτες στο κέντρο της Αθήνας, οι συνταξιούχοι έστειλαν μήνυμα στα κόμματα της πλουτοκρατίας ότι θα δώσουν αγωνιστικά και πολιτικά τη μάχη μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στη νέα αντεργατική - αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται την επομένη των εκλογών, είτε η κυβέρνηση είναι γαλάζια είτε πράσινη. Πιστοί στο δρόμο του αγώνα θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και ΝΑΤ και νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το συνταξιουχικό κίνημα θα αντιπαλέψει αποφασιστικά την πολιτική που οδηγεί τους απόμαχους της δουλειάς στην περιθωριοποίηση, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οπως, άλλωστε, σημείωσε ο Δ. Μαυροδόγλου, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ ήταν ξεκάθαρος, «σκοπεύουν να τα σαρώσουν όλα». Για το χιλιοειπωμένο επιχείρημα περί χρεών, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ υπογράμμισε ότι για τα χρέη που επικαλούνται δεν έχει καμία ευθύνη ο λαός, «να πληρώσουν αυτοί που τα τσέπωσαν και τα έφαγαν».

Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Δ. Μαυροδόγλου τόνισε ότι αποτελεί εμπαιγμό σήμερα ο πρόεδρός του να διαπιστώνει προβλήματα και ελλείψεις, όταν το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση για 20 ολόκληρα χρόνια εφάρμοζε την πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και συνολικά του λαού. «Ας σταματήσουν το δούλεμα», σημείωσε χαρακτηριστικά και παράλληλα υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι θα περιποιηθούν κατάλληλα και στην κάλπη στις 4 Οκτώβρη τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. «Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους», κατέληξε.

Ανάλογους χαιρετισμούς έκαναν ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Π. Βαβουγιός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Π. Τσάτσης, ο Γ. Κοντονάσιος εκ μέρους των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Γ. Λέκκας πρόεδρος των συνταξιούχων ΠΕΣ - ΝΑΤ και ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων του ΟΣΕ Π. Βασιλόπουλος.

Με υψωμένα τα πανό τους, οι συνταξιούχοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια δυναμική πορεία, η οποία διέσχισε τη Σταδίου και κατέληξε στην αρχή της Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα. Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συνταξιούχοι φώναζαν ασταμάτητα συνθήματα όπως: «Εμείς το λέμε δεν υποχωρούμε με ενότητα και αγώνα θα δικαιωθούμε». «Οι μεταρρυθμίσεις είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ