Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Μέχρι και 500 εργαζόμενους σχεδιάζει να απολύσει η αυστριακή αεροπορική εταιρεία «Austrian Airlines», η οποία εξαγοράστηκε πρόσφατα από τη γερμανική «Lufthansa» προκειμένου να μειωθεί το δυναμικό της έως το 2010 στους 6.000 εργαζόμενους. Συνολικά, 1.500 εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν την εργασία τους μέχρι τα τέλη του 2010, ανακοίνωσε χτες ο αυστριακός αερομεταφορέας.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Μία ή και περισσότερες στρατιωτικές βάσεις (μία μόνιμη βάση πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, αλλά και μετακινούμενες βάσεις) επιδιώκουν να εγκαταστήσουν στην Πολωνία οι ΗΠΑ μετά την εγκατάλειψη - για την ώρα - της εγκατάστασης της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην κεντρική Ευρώπη, δημοσίευσε χτες η πολωνική εφημερίδα «Gazeta Wyborcza», επικαλούμενη πολωνικές διπλωματικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Υποχρεωτικό φαρμακευτικό ευνουχισμό σε περιπτώσεις εγκλημάτων παιδεραστίας και αιμομιξίας ενέκρινε χτες η Κάτω Βουλή της Πολωνίας με τις ψήφους των 400 βουλευτών, ενώ μόλις ένας το καταψήφισε και δύο απείχαν. Παράλληλα προέβησαν και στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εντεκα Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες στην περιοχή Μπασίκα, κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης βομβών.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ξεκίνησε χθες η δίκη του πρώην Ισραηλινού πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σκάνδαλα σε βαθμό κακουργήματος.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, κατηγόρησε χτες από την έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη τη Δύση ότι προσπαθεί να διχάσει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας και να διατηρήσει τις κυρώσεις εναντίον της χώρας του.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Δικαστήριο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας καταδίκασε χτες σε 12ετή κάθειρξη έναν 39χρονο λιβανέζικης καταγωγής, πρώην αχθοφόρο της αεροπορικής εταιρείας «Κουάντας», με την κατηγορία της υποκίνησης και προτροπής σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ο 39χρονος Μπέλα Καζάαλ είχε συγγράψει 110σέλιδο βιβλίο, το οποίο δημοσιοποίησε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ με οδηγίες για την εξαπόλυση βομβιστικών επιθέσεων, κατάρριψη αεροσκαφών από εδάφους, δολοφονικές απόπειρες κατά Αμερικανών και Αυστραλών κυβερνητικών αξιωματούχων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Υπέρ της παραμονής της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) τάχθηκε χτες ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, στη διάρκεια συνάντησής του στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ