Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΚΑΓΙΑΣ»
Ανακοινώθηκαν τέσσερις απολύσεις

Ενώ η «Καριπίδης ΑΒΕΕ» είπε σε δυο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ότι θα απολυθούν

Στην υλοποίηση του σχεδίου της να αφήσει χωρίς μεροκάματο 40 οικογένειες προχωρά η διοίκηση του εργοστασίου «ΣΚΑΓΙΑΣ», στο Κρυονέρι, ανακοινώνοντας χτες τέσσερις απολύσεις. Η διοίκηση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για δεκάδες απολύσεις στις αρχές του Σεπτέμβρη, επικαλούμενη την οικονομική κρίση και τον εκσυγχρονισμό μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας - Χαρτονοποιίας Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμιά απόλυση και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους να παλέψουν για την ακύρωση των αντεργατικών σχεδίων, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Επίσης, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους, τους καλεί «να βγάλετε τα συμπεράσματά σας τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Ποιος στρώνει το δρόμο με την πολιτική του, για να υλοποιούνται τα αντεργατικά σχέδια; Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια πολιτική και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σας καλούμε με την ψήφο σας, να τους καταδικάσετε, αυτά τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

Στα Γιάννενα, η διοίκηση της «Καριπίδης ΑΒΕΕ» ανακοίνωσε χτες το πρωί ότι θα απολύσει δύο εργαζόμενους, μέλη της συσταθείσας Συντονιστικής Επιτροπής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Η εργοδοσία επανέρχεται στην προσπάθειά της να επιβάλει τα σχέδιά της και να φοβίσει τους εργάτες, ανήσυχη από τον πολύμηνο, ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα που έδωσαν μέσα σε συνθήκες πολύμορφων εργοδοτικών πιέσεων και τρομοκρατίας. Αγώνας που οδήγησε στην ανάκληση 26 απολύσεων και την καταβολή δεδουλευμένων που χρωστούσε η εργοδοσία, αποδεικνύοντας ότι η συσπείρωση και δράση σε ταξική κατεύθυνση είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη. Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή, μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προκειμένου να οργανωθεί η άμεση αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ