Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Στα μπάζα θάφτηκε 50χρονος

Ένας ακόμα μετανάστης τραυματίστηκε σε «ατύχημα» στη Βοιωτία

Η υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας» αφήνει τους χώρους δουλειάς «γυμνούς» από μέτρα ασφαλείας (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η υπεράσπιση της «ανταγωνιστικότητας» αφήνει τους χώρους δουλειάς «γυμνούς» από μέτρα ασφαλείας (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Ενας ακόμα εργάτης έρχεται να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα με τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», ενώ ένας συνάδελφός του γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο 50χρονος εργάτης αλβανικής καταγωγής πατέρας δύο παιδιών, Νεζάι Ιμέρ, έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα το πρωί, στη Φραξύλα Καναλίου στην Πρέβεζα, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης τσιμεντοσωλήνων σε έργα αποστράγγισης υδάτων (που έχει αναλάβει η ΖΙΩΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΕ) σε οικόπεδο, όπου θα χτιστεί συγκρότημα κατοικιών. Ο εργάτης, που δούλευε για λογαριασμό της τεχνικής κατασκευαστικής «Τζουμάκας και ΣΙΑ», καταπλακώθηκε όταν τα τοιχώματα από την τάφρο που είχε δημιουργηθεί υποχώρησαν, καθώς δεν υπήρχε αντιστήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργάτης ήταν ασφαλισμένος στον ΟΓΑ. Την τελευταία στιγμή ένας συνάδελφός του που βρισκόταν εκεί πρόλαβε να απομακρυνθεί τρέχοντας και διασώθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα, την πολιτική που στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου θυσιάζονται εργάτες, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς. Καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να απαιτήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να σταματήσει η εντατικοποίηση. Απαιτεί την τιμωρία της εργοδοσίας. Να αναπτύξουν κίνημα υπεράσπισης της ίδιας τους της ζωής. Να βάλουν εμπόδιο με τον αγώνα τους στην πολιτική των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας, που καταργούν δικαιώματα των εργατών, ενισχύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Στον τραυματισμό ενός μετανάστη οικοδόμου οδήγησε το εργατικό «ατύχημα» που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στα Οινόφυτα, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ.

Το «ατύχημα» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή μιας αποθήκης, όταν μία δοκός καταπλάκωσε το πόδι του οικοδόμου Μουσκάζ Ερβίν. Η δοκός μεταφερόταν με κλαρκ το οποίο όμως δεν είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει το βάρος και το μέγεθος της δοκού, με αποτέλεσμα - και αφού το κλαρκ προσέκρουσε σε ένα άλλο αντικείμενο στο έδαφος - αυτή να «φύγει» και να πέσει πάνω στο πόδι του άτυχου οικοδόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικοδόμος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινά τα εγκλήματα στους χώρους δουλειάς για τα κέρδη της εργοδοσίας (2023-06-28 00:00:00.0)
Δύο ακόμα νεκροί εργαζόμενοι την ώρα της δουλειάς (2019-01-18 00:00:00.0)
«Ατύχημα» και στην Κρήτη (2010-05-14 00:00:00.0)
Σοβαρός τραυματισμός εργάτη (2009-12-15 00:00:00.0)
Νεκρός στην Καρδίτσα (2008-08-01 00:00:00.0)
Η «ανταγωνιστικότητα» σκοτώνει! (2004-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ