Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ
Ισχυρίζεται πως «δεν υπάρχει θέμα»

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Δ. Αβραμόπουλου, σε χτεσινό ερώτημα του «Ρ» για τα τεκταινόμενα στο «Ασκληπιείο» της Βούλας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) μέσω των τριών εκπροσώπων του στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του «Ασκληπιείου» ζήτησε για χτες έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για να πάρει απόφαση σχετικά με την κύρωση σύμβασης μεταξύ του δημοσίου και του ΕΕΣ, σύμφωνα με την οποία το κράτος θα παραχωρήσει τα δύο τρίτα του οικοπέδου του «Ασκληπιείου» της Βούλας - περιλαμβανομένου και του παλιού νοσοκομείου. Σε αντάλλαγμα, ο ΕΕΣ θα αναλάβει να οικοδομήσει ένα νέο νοσοκομείο στο υπόλοιπο ένα τρίτο του οικοπέδου - που αντιστοιχεί σε 37.500 τετραγωνικά μέτρα - και θα το αποδώσει στο δημόσιο.

Ο ΕΕΣ αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει μετά την αντίδραση των εργαζομένων και μέσω των αντιπροσώπων του ζήτησε την ακύρωση της χτεσινής έκτακτης συνεδρίασης. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα διότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, οι αξιώσεις του ΕΕΣ έχουν εγερθεί στο έδαφος της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υποκλίνονται στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ