Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «στέγνωσαν» τα Ταμεία

Μετά τα stage το ΠΑΣΟΚ και ο προσκείμενος σε αυτό Τύπος ανακάλυψαν τα «στεγνά» Ταμεία, προετοιμάζοντας την «καμένη γη» που θα βρει μπροστά της η επόμενη κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ κινδυνολογεί για την πληρωμή των συντάξεων όπως ακριβώς έκανε το 2004 η ΝΔ. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή. Μόνο που για τα «στεγνά» ταμεία έχουν λερωμένη και οι δύο τη φωλιά τους. Και οι δύο στραγγάλισαν οικονομικά τα Ταμεία.

  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διαρκώς και εναλλάξ, έσπρωξαν στον τζόγο τα αποθεματικά τους. Πάνω από 3,5 δισ. ευρώ είναι οι απώλειες κατά τη διετία 1999-2000. Στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου, έφτασε η μείωση της αξίας των μετοχών μόνο μέσα στο 2008. Πέρα από τα αμαρτωλά ομόλογα, τις συμβάσεις και τις προμήθειες με τους μεσάζοντες του χρηματιστηρίου.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, χάρισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μπαταχτσήδες του ΙΚΑ. Και οι δύο, παρά τις διακηρύξεις τους, άφησαν στο απυρόβλητο την εισφοροδιαφυγή.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν κατέβαλαν ούτε τους θεσμοθετημένους πόρους - είτε με την τριμερή χρηματοδότηση, είτε με το 1% του ΑΕΠ (υπολογισμός που δε διασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους) - ενώ και οι δύο στο μόνο που έδειξαν συνέπεια και σταθερότητα ήταν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Κάθε νέος νόμος για τη χρηματοδότηση από το κράτος ήταν χειρότερος από τον προηγούμενο. Και οι δύο μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, ενώ αύξησαν τις εισφορές των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν την κερδοφορία της φαρμακοβιομηχανίας και των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας σε βάρος των Ταμείων. Κάθε χρόνο η αύξηση του κόστους του κλάδου υγείας για Ταμεία ξεπερνά το 15% πέραν της αυξημένης δαπάνης που πληρώνει απευθείας στους ιδιώτες η εργατική λαϊκή οικογένεια. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φορτώνουν την «κατάρρευση» των ταμείων σ' αυτήν, με μέτρα όπως η πρόσφατη αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.

Αυτή η πολιτική στέγνωσε τα Ταμεία και μαζί στέγνωσε και την τσέπη των συνταξιούχων. Αυτή την πολιτική από όποιον και αν ασκείται πρέπει να καταδικάσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι την Κυριακή στην κάλπη.

ΥΓ: Χτες στην ομάδα των «διαμαρτυρομένων» προσκολλήθηκε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Και ως συνήθως βλέπει μόνο την καμπούρα της ΝΔ. «Λάδι» το ΠΑΣΟΚ και το αντιασφαλιστικό του έργο. Και με αυτό τον τρόπο συνεισφέρει στο έργο της συνέχισης της λεηλασίας των αποθεματικών των Ταμείων. Οπως έκανε τόσα χρόνια, όταν π.χ. τασσόταν υπέρ του χρηματιστηριακού τζόγου.


Γ. Ζαχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ