Τρίτη 28 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
«Χορτασμένοι» από λόγια οι αγρότες

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας με αφορμή την επίσκεψη Ανωμερίτη

Να δώσουν δυναμική απάντηση στο «ψέμα που προκλητικά "περπατάει" στα χωράφια τους» καλεί τους αγρότες της Ηλείας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΟΑΣΗ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Γεωργίας στον Πύργο.

Οι αγρότες είναι χορτασμένοι από λόγια και υποσχέσεις, τονίζει η ΟΑΣΗ, δηλώνοντας πως η αγροτιά περιμένει πραγματικές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα και όχι τα ψέματα που για άλλη μια φορά θα μοιράσει απλόχερα η κυβέρνηση.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Ο Γ. Ανωμερίτης έρχεται στο νομό μας για να μας εμφανίσει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ως σωτηρία για τους αγρότες. Ομως τα ίδια τα λεγόμενά του, για αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, έχουν ήδη διαψευστεί από τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ (Eurostat), σύμφωνα με τα οποία υπάρχει δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος σε πραγματικές τιμές για τον Eλληνα αγρότη».

«Εμείς συνάδελφοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, το ξέρουμε καλύτερα από τους αριθμούς το πόσο δύσκολα περνάμε. Οι δήθεν μειώσεις των τόκων δε θα βοηθήσουν σε τίποτα τους ήδη καταχρεωμένους αγρότες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σ' αυτή την κατάσταση εξαιτίας της τοκογλυφικής πολιτικής της ΑΤΕ και της πολιτικής ξεκληρίσματος που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανείς δεν ασχολείται με τα καίρια και ζωτικά αιτήματα που θέτει ο αγροτικός κόσμος τόσο για τα χρέη, όσο και για τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, ενώ καμία ουσιαστική λύση δεν έχει δοθεί στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες».

Και αναφερόμενη στα «περιβόητα οικονομικά πακέτα της ΕΕ», αλλά και στην πολιτική ξεκληρίσματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας πιστά της εντολές της ΕΕ, η ΟΑΣΗ υπογραμμίζει: «Τις περισσότερες φορές και στο μεγαλύτερο μέρος τους τα χρήματα αυτά δε φτάνουν στους αγρότες. Στην πραγματικότητα η "βοήθεια" που δίνεται σ' αυτούς είναι: Να βαφτίζουν πρόωρη σύνταξη, την αποζημίωση για εγκατάλειψη της γεωργικής εκμετάλλευσης. Να βαφτίζουν αναδιάρθρωση καλλιεργειών το ξερίζωμά τους. Να βαφτίζουν την ΕΕ "σωτήρα" του Eλληνα αγρότη, τη στιγμή που ξέρουν ότι στόχος της είναι η δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ