Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να συνεχίσει στην ίδια ρότα

Η αγωνιστική πορεία του συνδικάτου κρίνεται  από τις αρχαιρεσίες  για ανάδειξη νέας διοίκησης 

Αύριο ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Οι μεταλλεργάτες σήμερα και αύριο μπορούν να ψηφίζουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και του βιβλιαρίου ασθενείας.

Η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου και η υπερψήφιση της Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), που έχει και την πλειοψηφία του συνδικάτου από την ίδρυσή του, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Θα μπει, όπως κάνει μέχρι τώρα, φραγμός στην πολιτική των Κοντέινερ, την πολιτική υπονόμευσης και κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων και τελικά τη διάλυση της Ζώνης.

Η κυβέρνηση σ' αυτήν την προσπάθειά υπονόμευσης και διάλυσης της Ζώνης, στέλνοντας χιλιάδες εργατοτεχνίτες στην ανεργία διαλύοντας εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενεργοποιεί διάφορους μηχανισμούς. Σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση βρίσκεται και η αγαστή... συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα οι τρεις παρατάξεις (ΕΡΓΑΣ - ΑΣΕΚ - ΠΑΣΚΕ) που διεκδικούν την πλειοψηφία στο συνδικάτο. Αυτό που διεκδικούν να βάλουν χέρι στο συνδικάτο, να αλλάξουν τον μέχρι σήμερα αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό του, που έχει φέρει πολλές κατακτήσεις στον κλάδο και να φέρουν τους μεταλλεργάτες στη λογική των «διαλόγων» που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη υπονόμευση κάθε δικαιώματος των μεταλλεργατών και τελικά στη διάλυση της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ