Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Λιγότερα τα θύματα, περισσότερη η «επαγρύπνηση»...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Το ποσοστό των θανάτων από τον ιό Η1Ν1 της «νέας γρίπης» φτάνει το 0,3 τοις χιλίοις, δηλαδή είναι «πολύ χαμηλότερο από αυτό της κοινής γρίπης» που προκαλεί το θάνατο περίπου ενός ασθενή στους χίλιους. Αυτό παραδέχτηκε χτες ο Ντενίς Κουλουμπιέ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDPC), που πρόσθεσε ότι η πανδημία της «νέας γρίπης» προκαλεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση, γιατί...« επηρεάζει περισσότερο τα παιδιά και αυξάνει το κόστος υγειονομικής περίθαλψης».

Ο Κουλουμπιέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, προέβλεψε, την πιθανότητα να εμφανιστεί ένα δεύτερο κύμα γρίπης μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Στην Ιταλία πάντως ξεκίνησε χτες ο εμβολιασμός κατά της γρίπης Α (Η1Ν1) αρχικά μόνο σε γιατρούς και νοσηλευτές. Τα νέα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο κόσμο το αργότερο ως τις αρχές Δεκέμβρη.

Στις ΗΠΑ, πάλι, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών του νέου εμβολίου που δείχνουν πως σε παιδιά μικρότερα των 10 ετών είναι απαραίτητες δύο δόσεις του εμβολίου της «νέας γρίπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ