Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ»
Απολύθηκαν δύο συνδικαλιστές

Έχουμε τις πλάτες της κυρίαρχης πολιτικής, λένε τα τσιράκια της εργοδοσίας

Στην απόλυση των δυο σερβιτόρων Τζαφέρι Αρντρίτ και Χαντέρι Μαρτίν, μελών της σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, προχώρησε η εργοδοσία του εστιατορίου «Μαϊστράλι». Τις παράνομες, όπως χαρακτηρίζει και τρομοκρατικές απολύσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

Σημειώνει ότι η εργοδοσία ενοχλήθηκε από τη δράση της επιτροπής που στέκεται εμπόδιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία (έδωσε μάχη το προηγούμενο διάστημα για την εφαρμογή των ΣΣΕ, κλπ.), αλλά και στην προσπάθειά της να μεταφέρει την οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, γι' αυτό έκανε τις απολύσεις, προετοιμάζοντας και άλλες. Οι απειλές από «τσιράκια» της εργοδοσίας ότι «τώρα με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα βάλουμε φρένο στη δράση του συνδικάτου», σημειώνει το συνδικάτο, «ούτε μας φοβίζουν ούτε θα εμποδίσουν τους αγώνες μας ενάντια στις απολύσεις, που με συνέπεια δίνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο».

Το συνδικάτο δηλώνει ότι αν δεν ανακληθούν άμεσα οι δυο απολύσεις, η εργοδοσία του εστιατορίου θα βρει απέναντί της τα ταξικά σωματεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ