Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μήνυμα διεθνισμού στην Ιρλανδία

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της «COCA - COLA 3E», που απολύει 130 εργαζόμενους στην Ιρλανδία

Η επίθεση ενάντια σε έναν εργάτη είναι επίθεση ενάντια στην τάξη του, ήταν το μήνυμα της χτεσινής κινητοποίησης
Η επίθεση ενάντια σε έναν εργάτη είναι επίθεση ενάντια στην τάξη του, ήταν το μήνυμα της χτεσινής κινητοποίησης
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χτες το πρωί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα, έξω από τα κεντρικά γραφεία της «COCA COLA 3Ε». Με αυτό τον τρόπο διατράνωσαν τη διεθνιστική αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στους 130 απολυμένους της εταιρείας στην Ιρλανδία.

Με σύνθημα «Οχι στις απολύσεις στην COCA - COLA», οι εκπρόσωποι των ταξικών συνδικάτων βρέθηκαν για πάνω από μια ώρα έξω απ' τις πύλες των κεντρικών γραφείων. Η διοίκηση της εταιρείας, την ώρα που το ΠΑΜΕ πραγματοποιούσε την παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούσε τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στην Ελλάδα.

«Το φαινόμενο των απολύσεων δεν αφορά μόνο την COCA - COLA στην Ιρλανδία», σημείωσε με δηλώσεις του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Είναι φαινόμενο και στη χώρα μας και σε όλες τις χώρες. Οι απολύσεις, το κλείσιμο των εργοστασίων, η πίεση των εργαζομένων για να δουλεύουν με χειρότερους όρους, είναι καθημερινή». Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Τσίχλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος, Ποτών και Τροφίμων, με δηλώσεις του σημείωσε: «Ηρθαμε να εκφράσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Ιρλανδίας, που κινητοποιούνται απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της εταιρείας που θέλει να τους πετάξει στο δρόμο. Εχουμε δοκιμάσει και στο πετσί μας αυτούς τους σχεδιασμούς. Το 2005 οι εργαζόμενοι της COCA COLA Ελλάδας, πραγματοποίησαν επί 50 μέρες κινητοποιήσεις για να μην τους πετάξουν στο δρόμο».

Με επιστολή τους προς το ΠΑΜΕ, οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι της COCA - COLA, ευχαριστούν τα ταξικά συνδικάτα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν όσον αφορά τον αγώνα που αυτή την περίοδο διεξάγουν.

Η «COCA-COLA 3E», στο πλαίσιο της «αναδιοργάνωσης» της εταιρείας και την ανάθεση της αλυσίδας εφοδιασμού σε υπεργολάβους, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μείωση προσωπικού κατά 4.500 εργάτες μαζί με όσους συνταξιοδοτούνται. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, θα είναι - σύμφωνα με την εταιρεία - εξοικονόμηση κόστους της τάξεως των 115 με 120 εκατ. ευρώ το 2009. Οι εργάτες απολύονται για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ